Bemutatkozott a Google Pixel 5a 5G

IP67-es védettséggel, méretes akkumulátorral és 6,34 hüvelykes OLED kijelzővel frissítette középkategóriás ajánlatát a keresőóriás.

A Google Pixel 5a 5G többször felbukkant mindenféle pletykák által, volt szó arról, hogy idén be sem mutatják, egyesek állították, hogy beszántották az egész projektet, de nem, itt van, létezik, és Amerikában, illetve Japánban már elő is lehet rendelni a gyártó oldalán keresztül. A középkategóriás referenciamobil jelentős részben megegyezik a Pixel 4a 5G-vel, ám ne feledjük, az viszont sok szempontból eltért a sima Pixel 4a-tól, ami nálunk is volt teszten tavaly.

Némi méretnövekedésen esett át a készülék, leginkább a magasság változott, most már 154,9 x 73,7 x 7,6 milliméteres dimenziókról és 6,34 hüvelykes kijelzőről beszélhetünk, 1080 x 2400 pixel a megjelenítő felbontása, a technológia OLED, viszont a megjelenítés maradt 60 Hz-en. Újdonságként érkezett meg az IP67-es por- és vízvédelem, a külső deisgn viszont nagy változáson nem esett át, ugyanaz a letisztult, kicsit plasztikos, de jó minőségben felmutatott anyaghasználat jellemző rá, az ujjlenyomat-olvasó maradt hátul, és a kamerák száma sem nőtt meg. Elöl Gorilla Glass 3 véd az üveg sérüléseitől.


[+]

Hardveresen továbbra is a Snapdragon 765G-t kapjuk: érdekes, hogy a tavaly év eleji rendszerchipet nem frissítették újabbra, viszont mind a Cortex-A76 magokra építő processzor, mind az Adreno 620 grafikai egység, mind pedig a 7 nanométeres gyártástechnológia könnyedén felveszi a kesztyűt mai középkategóriás szinten is, ehhez a Pixel 5a 5G fixen 6 GB-os LPDDR4X RAM-ot és 128 GB-os UFS belső tárolót kapcsol.


[+]

Semmi nem történt a kamerákkal, a hátlapon 12 megapixeles, f/1,7-es apertúrájú rendszer adja a főkamerát, ehhez dual pixel autofókusz és optikai képstabilizálás is tartozik, mellette 16 megapixeles, f/2,2-es ultraszéles egység, elöl pedig 8 megapixeles, f/2-es szelfikamera ül, a jól megszokott bal felső kameralyukban.


[+]

Komolyat nőhet az üzemidő, 4680 mAh-nyi kapacitás nagyon erős fejlődés az elődökhöz képest, noha a töltési lehetőségek nem lettek jobbat, a vezeték nélküli Qi-opció még mindig hiányzik, és vezetékesen 18 wattos töltési teljesítmény a maximum (USB-PD 2.0), amivel számolhatunk. Az USB-C csatlakozó 3.1-es, Gen1-es szabvánnyal dolgozik, és nem maradt le a 3,5 milliméteres jack csatlakozó. Az Sub-6 5G-hálózatok támogatása így 2021-ben szinte értelemszerű (n1/2/5/12/25/28/41/66/71/77/78), a mobil egy darab nanoSIM-et, illetve eSIM-et tud fogadni. Van NFC, a Bluetooth 5.0-s, a Wi-Fi kétcsatornás, ac-s, a navigációs vevő pedig GPS, GLONASS, Galileo és QZSS műholdakkal dolgozik.

A Stadia kontroller természetesen nem a csomag része
A Stadia kontroller természetesen nem a csomag része [+]

Az Android 11 rendszerrel érkező, és legalább három évig rendszeres frissítésekkel kecsegtető készülék a Google-szolgáltatások színe-javát vonultatják fel, a mobil amerikai nyitóára pedig csökkent a tavalyihoz képest: nettó 450 dolláron indul, tehát 135 ezer forintra már a mienkhez képest jelentősen visszafogott mértékű adót kell fizetni ahhoz, hogy mienk legyen, ami igen jól hangzik, ráadásul kinn továbbra is él egy beszámítási akció a régebbi telefonok leadásával.

Azóta történt

Hirdetés