Megint felbukkant a Google Pixel 6a

Szinte biztosan Tensor rendszerchipet kap a Pixel 6-ok olcsóbb változata is.

Megjelent a Geekbench listázta telefonok között a Google Pixel 6a, amely 6 GB memóriával és a Google részben házon belül fejlesztett Tensor lapkájával szinte pontosan ugyanannyi pontot ért el egy- és több magos teljesítményben is, mint a Pixel 6 és a Pixel 6 Pro (lásd a képet). Értelemszerűen szoftverben sincs különbség, Android 12 fut a Pixel 6a-n. Korábban voltak pletykák arról, hogy Snapdragon lapkát használ majd a Pixel 6a, de arról is, hogy a Tensort kapja meg és másban spórol a Google, úgy tűnik, utóbbi teljesedik be.

A Google Pixel 6a pontjai és adatai a Geekbench adatbázisában.A Google Pixel 6a pontjai és adatai a Geekbench adatbázisában. A Google Pixel 6a pontjai és adatai a Geekbench adatbázisában. (forrás: Geekbench) [+]

A pletykák szerint a külső is több pontban egyezhet a drágább modellekkel, adott lesz az OLED kijelző integrált ujjlenyomat-leolvasóval, valamint a La Forge vizorját idéző kamerasziget, benne a kicsit oldalra csúsztatott szenzorokkal. A hátlapon a Sony IMX363-at és az IMX355-öt használhatja a Google, előbbi lehet a 12,2 megapixeles széles, utóbbi pedig a 12 megapixeles ultraszéles kamera. Az IMX363-at a Google a Pixel 5-ben használta főkameraként, az IMX355 pedig a Pixel 6-ból kerülhet át.

A 6a-ból nem lesz színes, fekete és fehér közül választhat majd a vásárló.
A 6a-ból nem lesz színes, fekete és fehér közül választhat majd a vásárló. [+]

A Pixel 6a némileg kompaktabb lehet, a megjelenítőt 6,2 hüvelyk átmérőjűre jósolják, a telefon házának méretét pedig 152,2 x 71,8 x 8,7 milliméterre. A kijelző körül a keret vastagabb lehet, mint a Pixel 6 esetén, korábban mi is közöltük az új telefonról keringő renderképet. Ha minden igaz, az új telefon és a Pixel márkanév alatt készülő Google okosóra valamikor május végén mutatkozik majd be.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés