Hirdetés

TDK blog: TL621-es hordozható hangszóró

A TDK Life on Record TL621-es hangszórót a legutóbbi nyereményjátékunk résztvevői valószínűleg jól ismerik, hiszen az egyik kérdésben – a tisztelt játékosok figyelmét szándékosan tesztelve – TL620 néven hivatkoztunk rá, aminek hatására valószínűleg sokan elkezdték keresgélni, hogy tényleg van-e ilyen termék. Nincs, TL621-es viszont van, jelenleg bruttó 18 000 forint környékén kapható és egészen meggyőző.

Az okostelefonokhoz és egyéb hordozható eszközökhöz készült hangszórók közös jellemzője a Bluetooth szokott lenni, mely a TDK LoR termékében nem található meg, a zenét ugyanis kizárólag a 3,5 milliméteres kábel segítségével lehet eljuttatni a hangsugárzókig. Ebben a kialakításban is van ráció, némi költségcsökkentést nyilván eredményez a vezeték nélküli adatátviteli lehetőség elhagyása, ugyanakkor a telefonok túlnyomó részén található szabványos fülhallgató-kimenet, a csatlakoztatás tehát nem okoz gondot. A kialakítás elég kellemes, ugyanis található egy amolyan kis tartó, ahova a 4,5 hüvelykesnél nem nagyobb kijelzővel rendelkező készülékeket be lehet helyezni (a TDK 5 hüvelyket mond, de az kicsit túlzásnak tűnik); itt megy el a jack-kábel, melyet szerencsére szépen el lehet vezetni, ha nem használjuk. Kezelőszervből nincs túl sok, a bekapcsológomb mellett egy hangerőszabályzó-párost használhatunk csupán. Extrának mondható az okostelefon töltésére használható, legfeljebb 1 Amper áramerősség leadására képes USB-csatlakozó, mely csak akkor működik, ha hálózati áramról üzemeltetjük a TL621-et.

A hangszóró hordozható, mindössze 4 darab ceruzaelemmel lehet működtetni, ami egyes források szerint akár 12 óra folyamatos zenehallgatást is lehetővé tehet, de nyilván nem mindegy, hogy milyen minőségű elemeket rakunk az egyébként indokolatlanul nagy hangládába, gyengébb telepekkel ennél rövidebb performanszra számíthatunk. A dizájn ugyanis megnyerő, elöl található a méretes TDK Life on Record logótípiával ellátott rács, mely alatt két darab aktív és két darab passzív driver található, az összteljesítmény 2 x 2 Watt. A körülbelül 26 x 15 x 9,5 centiméteres méret ehhez a kialakításhoz egyáltalán nem indokolt, és nincs is összhangban a pehelysúllyal. Valószínű, hogy a gyártó a hangminőséget próbálta sugallni ezzel, nagyobb doboz, kellemesebb hangzás, de az A33 óta tudjuk, hogy a méret önmagában még nem elég. Ugyanez elmondható a TL621-ről is, csak fordítva: egyáltalán nem szól rosszul, de dedikált mélysugárzó hiányában a basszusok nem olyan erőteljesek, mint egy drágább eszköznél. Körülbelül annyit tud, amennyibe kerül, se többet, se kevesebbet. Legnagyobb konkurense egyértelműen az iPig, mely nagyjából 5000 forinttal drágább, de mélyekben erősebb és Bluetooth is található benne. Aki azonban nem akarja túllépni a 20 000 forintos lélektani határt vagy nem szimpatizál a malaccal, nyugodtan próbálja ki a TL621-et is, mert ha nem is a legjobb, mindenképp egy megfontolandó vétel ebben a kategóriában.

Bocha

Azóta történt

Előzmények