Hirdetés

TDK blog: A33 Wireless Weatherproof Speaker bemutató

Tovább zakatol legfrissebb blogunk, melyben ezúttal a gyártó az előzőnél kisebb, de ellenállóbb hangfalát mutatjuk be, melynek elnevezésénél a szakemberek nem gondolkodtak sokat. A Wireless Weatherproof Speaker az, aminek elnevezték: egy vezeték nélküli, időjárásálló hangszóró.


[+]

Ebből már sok mindenre lehet köveztetni, többek között arra, hogy korlátozottan víz- és porálló. Ezt jelöli az úgynevezett IP-szabvány (nem a hálózattechnológiai), melyet a telefonoknál már megismerhettünk. A kiegészítő IP64-es besorolással büszkélkedhet, ami elég magas értéknek tűnik, de igazából nem az. Az első számjegy jelöli ugyanis a porral szembeni védelmet, a 6-os a skála legmagasabb értéke, tehát a hangszóróba semmilyen körülmények között nem kerülhet por. A második számjegy jelzi a folyadékokkal való ellenállóságot, ám itt a legjobb elérhető érték a 8-as, a 4-es pedig csak a csobbanó vízzel szembeni védettséget jelöli. Egy hangszórótól persze ez sem rossz, főleg a vezeték nélküli lejátszási opció fényében, hiszen a zenelejátszót nyugodtan rakhatjuk biztonságos helyre, magát a zenedobozt pedig a közelünkbe; oda, ahol esetleg rácsöppenhet valami folyadék.


[+]

A dizájn szépségét megítélni ízlés dolga, szerkesztőségünk tagjait mindenesetre megnyerte a kissé ipari és abszolút robusztus formatervezés, mely az eddigi tapasztalataink szerint abszolút jellemző a gyártóra. Az időjárásálló kivitelezésről árulkodnak az eszköz tetején található gombok, melyek között ki-bekapcsolást lehetővé tevőt, hangerőszabályzókat, híváskezelőt és bemeneti forrást választó billentyűket. Utóbbiaknál vonalbemenet és Bluetooth között választhatunk, a hívásfelvétel nyilván utóbbinál játszik. Az viszont viszonylag zavaró, hogy a nem különösebben olcsó hangfalhoz nem kapunk jack-jack kábelt, azaz vagy vásárolunk egyet, vagy marad a vezeték nélküli összeköttetés.


[+]

Az eszköz oldalán egy gumírozott fedlap mögött található meg a legfeljebb 1 Amper erősségű áramot leadni képes USB-csatlakozó, a vonalbemenet és a be-kapcsoló csúszka, melynek akkumulátoros használat esetén vesszük hasznát. Bizony, beépített akkumulátor van a kütyüben, mely átlagos hangerő mellett körülbelül 6 órán keresztül képes táplálni a hangszórót; bónuszként ugye tölthetjük is róla mobiltelefonunkat vagy zenelejátszónkat.


[+]

A hangminőséggel papíron nem kellene, hogy gond legyen, hiszen 5 darab hangszóró van a ketyerében (melyek közül egy darab aktív mély), a maximális teljesítmény 16,4 Watt, a maximális hangnyomás pedig 1 kHz-en 101,4 dB. Mégsem voltunk elájulva a hangminőségtől, próbáltuk Bluetooth-on és kábelen keresztül is; nem mondhatom, hogy rossz, de a mélyek érzésem szerint egy kicsit túl vannak húzva, maga a hangzás pedig nem annyira tiszta, mint azt az árcédula alapján vártam volna. Mert ez sem egy olcsó eszköz, nagyjából 60 000 forintot kell érte letennünk az asztalra, ami sok pénz. Persze szolgáltatásokból is sok van, vezeték nélküli átvitel, kihangosítási lehetőség, beépített akkumulátor és korlátozott vízállóság, ez mind szép és jó, de a hasonló kialakítású hangládáknál a vezeték nélküliség és az akkumulátoros működés azért sok más gyártónál is adott, olcsóbban és adott esetben kicsit gyengébb, de nem feltétlenül észrevehető különbséget mutató hangzással. Magyarán ez is egy rétegcucc, így kell ítélkezni felette.

Bocha

Azóta történt

Előzmények