Hirdetés

TDK blog: Emberi áron nyújt minőséget az IP150

Bár az okostelefonok többségéhez a gyártók csomagolnak sztereó headseteket, azok minősége nem mindenki számára megfelelő. Ez persze nem a gyártók hibája, a jobb telefonokhoz általában használható minőségű tartozékokat kapunk, azonban van egy szint, ami fölé nagyon kevesen merészkednek. Ennek oka, hogy az emberek többsége nem rendelkezik abszolút hallással és a zenehallgatással kapcsolatban sem különösebben igényes, épp ezért egy okostelefon mellé nem éri meg olyan fülhallgatót csomagolni, mely kiváló minősége miatt jelentősen megdobná a termék árát. Az ilyen termékeket majd elkészítik az olyan cégek, mint a TDK Life on Record.

A mai bemutatónkban egy idei termékkel foglalkozunk; az IP150 a gyártó frissített külsővel rendelkező csomagolásában foglal helyet. A tavalyi dobozokkal nem volt különösebben nagy probléma, de az új, fekete-ezüst kombináció és a színes feliratok sokkal fiatalosabbak és trendibbek, mint a tavalyi, komor színösszeállítás. Az egy más kérdés, hogy az újdonság csomagolását egy rémálom volt szétszedni, szó szerint percek kellenek ahhoz, hogy használatba vehessük a terméket, a kizárólag az újságírók számára fontos visszacsomagolás pedig szó szerint maga a pokol. Nem tudom, hogy milyen gépek vagy emberek tudják ilyen pontosan behajtogatni a közepes szintű origamikkal megegyezű nehézségű csomagolásokat, de valószínű, hogy van egy kis fekete mágia a dologban.

A csomagoláson olvasható Smartphone felirat egyértelművé teszi, hogy egy headsettel van dolgunk, a valóság pedig ennek megfelelő: a fülhallgató 1,2 méter hosszú (és szimmetrikus kialakítású) kábelén található egy felvevőgombbal ellátott mikrofon, aminek köszönhetően a kiegészítőn telefonhívásokat is lebonyolíthatunk. Az eszköz külseje teljesen átlagos, a fekete színű változat pont annyira izgalmas, mint az NB3-mas foci, de ez persze nem feltétlenül baj, inkább csak adottság; létezik egyébként fehér színű változat is, mely valószínűleg jobban mutat. Az anyaghasználat átlagos, a lapított kábel viszont szerencsére egy hosszú élettartamra utaló jel. Füldugókból három méretet kapunk, úgyhogy a legtöbb ember számára kényelmes lesz az IP150, melynél egyébként voltak már ergonómikusabb megoldások is a fülünkben, de panaszra így sem lehet okunk. A lényeg persze a hangminőség, melyben az újdonság kimondottan jó, függetlenül attól, hogy specifikációja alapján itt sem számítunk semmi extrára (20 Hz és 20 kHz közötti fekvenciatartomány, 93 dB-es érzékenység, 16 ohmos impedancia); szépen, tisztán, kiegyensúlyozottan szól, semelyik tartomány nincs túlhúzva és nincsenek is hiányzó hangok. Nyilván a helyén kell kezelni, nem az EB-950-nel vagy más prémium headsetekkel kell összehasonlítani. A maga kategóriájában viszont tényleg kiemelkedő, amit az IP150 nyújt.


[+]

Mindezért jelenleg 6200 forint kell fizetni, ugyanakkor a TDK már jelezte, hogy hamarosan 5000 forintra fog mérséklődni ez az összeg. Ennyiért pedig az a helyzet, hogy az IP150 egy jó választás azoknak, akik nem vágynak látványos dizájnra, ugyanakkor szükségük van egy zenehallgatásra is használható, hallójáratos headsetre.

Frissítés: A TDK Life on Record magyarországi forgalmazója közben szólt, hogy a muzix.hu-ról előrendelve március 16-ig lehet használni az "IP150_elorendeles_Mobilarena" kuponkódot, így az ígért 5000 forint alatti áron lehet hozzájutni a termékhez.

Azóta történt

Előzmények