Hirdetés

TDK blog: Megnéztük a Q35 öccsét

Nagy izgalommal bontottam ki a TDK Life on Record legújabb hordozható hangszóróját, hiszen a gyártó az elmúlt időszakban több maradandó alkotást is letett az asztalra. Ugyanakkor a tavalyi IFA és az idei CES kiállításon több olyan feltörekvő gyártót is láttunk, akik meglehetősen korrektnek tűnő hangkeltő berendezésekkel próbálnak a bejáratott márkanevektől piacot szerezni. A TDK-t persze a tavalyi modelljei alapján kár lenne félteni, az A360-nak pedig talán nem is kell olyan nagyot gurítania, hiszen az A33 idén, tehát 2014-ben is az egyik legjobb választásnak tűnik a kategóriájában. A mérnökök nem is nagyon erőltették meg magukat, az újdonság gyakorlatilag a Qi-töltéssel ellátott Q35 Qi-töltést nélkülöző változata, jelentősen olcsóbban.

Az eszköz külsejével továbbra sincs probléma, a dizájn megnyerő. Külső tekintetében egyedül a kiegészítő teteje változott, ott ugyanis egy műanyagból készült fogantyú található, mely egyébként nagyon jól funkcionalizál, de nem kiemelkedő az anyagminősége. Elöl egy méretes tekerentyű található, mely a hangerőt állítja és az A360 felélesztésére is szolgál; mellette a Bluetooth és az AUX források közötti váltást elősegíti gomb található, jobbra pedig egy másik billentyű segítségével állíthatjuk a mély- és a magas hangtartományok erősségét. A hangerőszabályzó körül egyébként most is megtalálhatók a gyártóra jellemző, sárgás színű ledes fények.

Hangszórókból öt darab van, melyek közül a négy darab 2 wattos, ezek a doboz csücskei felé néznek, tehát az 360 nem csak a névben jelenik meg, az eszköz minden irányba lövi a hangot. A 15 wattos "mélynyomó" alulra került, a reflexnyílás az eszköz hátulján van, ahol egy gumírozott fedlap mögött található a bekapcsológomb (amely igazából egy csúszka), a töltő csatlakozója, valamint a 3,5 milliméteres jack bemenet. A gumírozott fedlapot az időjárásálló kivitel indokolja, a fröccsenő víz nem okoz gondot bemutatónk tárgyának. Hátul egyébként található egy USB-csatlakozó is, melynek segítségével tölthetjük az okostelefonunkat, ha rászorulnánk.

A vezeték nélküli lejátszás Bluetooth 2.1-en keresztül lehetséges (tehát gyakorlatilag bármilyen modern okostelefonnal működik), az eszköz nem szól zavaróan rosszabbul, mint kábelen keresztül, bár úgy azért hallhatóan jobb egy picit. A maximális hangerő akkumulátorról viszont gyengébb, mint bedugott töltő esetén, ami teljesen érthető is; telepről egyébként körülbelül 6 órán át képes üzemelni az A360. A hangminőséggel kapcsolatban viszont gondban voltam, hiszen a Q35 kapcsán kicsit jobb összhatás rémlett, mint amit az A360 nyújtott, pedig a gyártó hazai képviselete megerősítette azt az információmat, hogy belülről a Qi-töltést leszámítva ugyanaz a két hangszóró. Nekem ettől függetlenül kevésbé tetszett, mint a Q35 hangképe, de lehet, hogy csak túl magas elvárásokat támasztottam az egyébként 72 000 forintos kiegészítővel szemben, melyen a könnyűzene nagyon is jól szól, nincs semmilyen komoly hibája, csak egyszerűen nem tűnik kiemelkedőnek. Ennyi pénzért véleményem szerint csak azoknak érdemes megvenniük, akiknek fontos a hordozhatóság és a vízzel szembeni védelem. Ott viszont jelenleg nem nagy a választék, kis túlzással azt is lehet mondani, hogy ha az A360 valamiért nem játszik, akkor csak az A33 jöhet szóba.

Bocha

Azóta történt

Előzmények