Szeptemberben startol el a Mate X

A Galaxy Fold problémái után a Huawei biztosra akar menni, és problémamentes, összehajtható készüléket a vásárlók kezébe adni.

A hajtogatható képernyős telefonoké lehet a jövő, ám a jelen egyelőre még kissé nyögvenyelős, a Galaxy Foldnak például a hajlító mechanizmus és a képernyő oldaláról is olyan súlyos gondjai akadtak, hogy az utolsó pillanatban, ismeretlen időre törölték a piacra kerülését. A Mate X sokak szerint eleve kiforrottabb koncepciót mutatott, és a Samsung ketyerével szemben az MWC-n kézbe is lehetett venni, ám a Huawei se sieti el a 2300 eurós, kifele hajtós, 5G-s tablet/mobil piacra dobását.

A Mate X
A Mate X [+]

A CNBC úgy tudja: a sencseniek szeptembert jelölték ki starthónapnak, és az ok nem meglepő: a Huawei addig extra tesztköröket fut és a Fold esete után óvatos lépésekben készül a nagy napra. „Nem akarunk olyan terméket piacra dobni, ami árt a hírnevünknek.” Az nem egyértelmű, hogy a csúszás okai között a kínai-amerikai gazdasági háború és a Huawei amerikai feketelistázása is közrejátszik-e, mindenesetre a gyártó illetékese újfent aláhúzta: „nem akarunk saját operációs rendszert, elégedettek vagyunk a Google-lel való, sokéves együttműködésünkkel. Ha mégis magunknak kell megoldani a dolgot, készen állunk és (saját rendszerünk) a következő hat-kilenc hónapban elstartolhat.”

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés