Százmilliónál is több dal az Apple Musicban

Az Apple zenestreaming szolgáltatása új mérföldkőhöz ért: százmilliónál is több dalból válogathatnak az előfizetők.

Huszonegy éve, hogy megjelent az iTunes és az iPod, ami azzal kecsegtetett, hogy bárki a zsebébe rakhat ezer dalt. Mostantól ennek a százezerszeresét is zsebre vághatják azok, akik előfizetnek az Apple Music zenestreamingre, a szolgáltatáson keresztül elérhető könyvtár rekordjainak száma ugyanis átlépte a százmillió darabot. A cég sajtóközleményben tudatta a hírt, ebben azt írják, hogy a 167 országból, ahol elérhető a szolgáltatás naponta közel húszezer előadótól érkeznek új dalok a katalógusba.

Apple Music az iPhone-on.
Apple Music az iPhone-on. (forrás: Apple) [+]

Az Apple a Beats felvásárlását követően 2015-ben indította el az Apple Music szolgáltatást 30 millió dalt tartalmazó katalógussal, elsőként a cég saját termékein exkluzívként. Azóta az Apple Music megérkezett Androidra, Windowsra, WebOS-re és Tizenre is, Sonos hangszórókra, Google Nest eszközökre, valamint PlayStation 5-re, tavaly pedig az Amazon Musickal egyidőben bevezették, hogy a felhasználók extra díjak nélkül érhetik el a katalógusban az ALAC tömörítésű (16-bit/44,1 kHz és 24-bit/192 kHz között) veszteségmentes formátumot. Emellett az Apple saját kiegészítőivel támogatott a Spatial Audio térhatású hangzás, egyebekkel pedig a Dolby Atmos.

A havi előfizetéses zeneszolgáltatások megoszlása előfizetők száma alapján 2021 második negyedévében.
A havi előfizetéses zeneszolgáltatások megoszlása előfizetők száma alapján 2021 második negyedévében. (forrás: TechCrunch) [+]

A konkurensek közül az előfizetések számában piacvezető Spotify 82 millió dalt és 4 millió podcastet kínál katalógusában, az Amazon Music és a Deezer egyaránt 90 milliós katalógussal versenyez, a Tidal körülbelül 80 millió dalt tesz elérhetővé, a Qobuz 70 millió dalt ad. Végül pedig a Google Play Musicot magába olvasztó és a YouTube videós katalógusával keverő YouTube Music áll körülbelül 60 millió dallal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés