Hirdetés

Karaoke funkcióval bővül az Apple Music

Apple Music Sing néven az iPhone, iPad és Apple TV 4K felhasználók ezentúl bármikor csinálhatnak karaoke estét a Music előfizetésükkel.

Idén decemberben új funkcióval bővül az Apple Music zenestreaming szolgáltatás, jelentette be sajtóközleményben az Apple. Az Apple Music Sing világszerte elérhető lesz majd’ minden előfizető számára, kivételt egyedül a Voice Plan csomagot használók jelentenek. A funkció nem az összes Apple Music kompatibilis iPhone, iPad és Apple TV 4K készüléken lesz elérhető, iPhone-ból minimum a 11-es széria, iPadből minimum kilencedik generációs alapmodell, negyedik generációs Air, 11"-es Pro vagy ötödik generációs 12,9"-es Pro, hatodik generációs Min az elvárt hardver, Apple TV 4K-ból pedig a harmadik generáció vagy újabb.* Arra egyelőre nem tért ki a közlemény, hogy az Android alkalmazás vagy az okostévékre elérhető app is megkapja-e az újdonságot.

*Az Apple közleménye ezt nem közölte, a kompatibilis listát a funkciót kipróbáló MacRumors cikke írta le. A Sing a 16.2-es iOS verzióval érkezik.

Így néz majd ki a Sing felülete iPhone-on.
Így néz majd ki a Sing felülete iPhone-on. (forrás: Apple) [+]

A Sing lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy egyénileg állítsák a dalok vokáljainak hangerejét, ugyanakkor az eredeti vokál teljesen el nem tűntethető. Az Apple Music katalógusában az ígéret szerint több tízmillió dal lesz karaokera kész az induláskor, valamint lesz ötven, a szerkesztők által válogatott és optimalizált lejátszási lista is. Bár a cég nem konkretizálta, vélhetően azok a dalok lesznek karaoke-készek, melyek elérhetők Dolby Atmos vagy Apple Digital Masters formátumban a katalógusban. Változik a valós idejű dalszövegek megjelenítése is, ezentúl animáció segíti a vokál ritmusának követését. Azokban a dalokban, ahol több énekes vokálja szimultán szól, több sorra bontja majd a felület a dalszöveget, s ugyanígy lesz duett mód is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés