Több ponton spórolhat a Galaxy S23

Nem csak az S23 Ultrához, az S23+-hoz képest is.

Míg az Apple két méretben kínál hagyományos csúcskészüléket (iPhone 14, 14 Plus), és úgyszintén két méretben abszolút mindenest (iPhone 14 Pro, 14 Pro Max), aki a Samsungnál a legnagyobb képernyő felbontásra vagy a legjobb kameraszettre vágyik, nincs választása: a Note vonalat kiváltó, Ultra óriásmodellt kell választania rendkívül borsos áron, vagy kisebb mérettel és tudással megelégednie.


Forrás: SnoopyTech [+]

Amennyibe az S22+ került, sokak szerint megkaphatta volna az S22 Ultra fejlettebb főkameráját és QHD+ felbontását (ami egykor az egész sorozatnál alapvető volt), ehelyett inkább a legkisebb modell konzervatív tulajdonságait ismételte meg. De már ott is akadtak különbségek például töltéssebességben, és úgy tűnik: az S23 és az S23+ sem ugyanaz a készülék, 6,1"-es és 6,6"-es variációban. Habár az amúgy sem alacsony árakon a Samsung emelni készül, mégis meghúzhatja a nadrágszíjat a legszerényebb méretben, írja a SamMobile.


Forrás: SnoopyTech [+]

Nyilván egyik tollmentes S23 sem kap 200 megapixeles főkamerát, 10x-es optikai zoomot vagy extrém képpontsűrűségű panelt, viszont az alapmodell tárolója nem is ugrik 128 GB-ról 256-ra, sőt: az elméletileg kétszer gyorsabb UFS 4.0-s szabvány sem lesz meg, marad az UFS 3.1. Ugyanígy ragaszkodhat a Galaxy S23 a WiFi 6E modemhez, lemaradva az S23+ és az S23 Ultra modernebb WiFi 7 egységéről, ami akár 4,8x gyorsabb is lehet, bár nincs sok hálózat a világon, ahol ez élesben valós különbséget jelent. Kimaradhat a kütyükkel kommunikáló UWB chip is, végül az S23 ragaszkodhat a 25 wattos töltéshez, nem mintha a másik kettő 45 watton versenyképes lenne az androidos térben.

Ez nem jelenti azt, hogy a 6,1"-es S23-at le kellene sajnálni: kifejezetten sokan kedvelik az apróbb formát, és a tavalyi fiaskó után a Samsung errefelé sem borzolja többé Exynos chippel a kedélyeket: Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy jelzésű chip lapul majd a házban. A FHD+ AMOLED 2X panel 1750 niten ultrafényesnek ígérkezik (csak ne szabályozza le a rendszer az első melegben), és azért az 50 + 12 + 10 megapixeles hátlapi és 12 megapixeles előlapi kamera sem fog várhatóan leszerepelni. A dupla Gorilla Glass Victus 2 védőüveg az alumíniumvázat IP68 alapon közrefogva még szívósabbnak ígérkezik, mostanság pedig a szoftveres helyzet is remek, mérettől és egyéni különbségektől függetlenül. Bemutató szerdán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés