Magasabb ár és órajel a mai S23 pletykakosárban

Megvan, hogy hívják a Samsung kérésére felskálázott Snapdragon chipet, nagy levegővel lehet csak kimondani.

Új információnak nem mondható, sokak számára mégis megnyugtató: 99%, hogy Exynos helyett Európában is Snapdragon chippel érkezik a három Galaxy S23, annyi csavarral, hogy nem a megszokott 8 Gen 2 bújik meg a házban, hanem annak a különkiadása. Ezt a lapkakészletet állítólag (nagy levegő) Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy névvel illetik majd, és a kiszivárgott képanyagok a 3,2-ről 3,36 GHz-re növelt ARM Cortex-X3 processzormagot is megerősítik. Ehhez a szokásos három 2,8 GHz-es és négy 2 GHz-es szett tartozhat, a Qualcomm pedig az Adreno 740 GPU órajelét is megemelheti.


Forrás: SnoopyTech [+]

Persze inkább az lesz a fontos, hogy hosszútávú játék mellett ne melegedjenek és dadogjanak annyira az S23-ak, mint kiadáskor az elődjei, ezt viszont pont a Qualcomm-mal való szorosabb kapcsolat és a One UI rendbetétele garantálhatja, úgyhogy jók az előjelek. Maradtak kérdőjelek akörül, hogy a TSMC gyártja-e a Snapdragon különkiadását, vagy a Samsung, az RGcloudS Twitter-csatorna ugyanakkor visszavonta korábbi állítását, miszerint az utóbbi, maradhat tehát a megrendelés a TSMC 4 nm-es LPP node-ján.


[+]

Eddig tartott a jó hír. A rossz az, hogy Ausztráliában az S23 család minden tagja várhatóan száz dollárral drágább lesz, ami 25 ezer forintos felárra fordítható le, és bár olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy az USA-ban nem változnak az árak, figyelembe véve a hazai inflációt és az Apple telefonjainak árváltozását, aligha ússzuk meg kövérebb árcédula nélkül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés