Sony Xperia 1: újratervezés?

Korábban úgy hírlett, Xperia 10 és 10 Plus átnevezéssel érkezik a Sony két, méretes középkategóriása, és nem volt alaptalan a csúcsszéria átkeresztelésére is számítani. Bár Evan Blass több rendbeli kéminformáció szivárogtató és nem hivatalos forrás, magabiztosan állítja: a Snapdragon 855-tel várt Xperia 1-es jelöléssel érkezik, a modernt ötvözve a tradicionálissal.

Hirdetés

Az Xperia egykor fényesebb időszakára a szögletes forma és a lila színopció célozhat, de a tripla kamerarendszer mindjárt 2019-be helyezi az ajánlatot. Bár a három különböző látószögű optika várhatóan kimarad, a szokásosnál szélesebb szokott lenni az Xperiák főlencséje által átfogott tér, amihez most 52 megapixeles szenzor és f/1,6-os rekeszértékű objektív tartozhat.


(forrás: Evan Blass)

Ezt 2x-es vagy 3x-os zoomkamera egészítheti ki, míg a harmadik az AR-funkciók és háttérelmosás esetében ígéretes, bár csak 0,3 megapixeles ToF kamera lehet. Friss Qualcomm SoC-vel, 6 GB RAM-mal és 128 GB-os tárolóval aligha lesz panasz az Xperiák esetében egyébként is megszokott villámsebességgel, és a 4400 mAh-s telep is ígéretesen hangzik. Mindez a nyúlánk formával azonban igazán méretes készüléket eredményezhet, határozott sarkokkal: a QHD+ felbontású OLED kijelző 6,5"-es lehet, 21:9-es, azaz mozis képarányon.


Egy Light.co prototípus (forrás: Petapixel) [+]

Amennyire ígéretes volt az Xperia csúcsszéria kamerahardverben, annyi hiba fogta vissza a legjobb kameramobilok versenyében, és ezen segíthet az összefogás a Light.co-val, a céggel, amely korábban 16, majd 9 hátlapi kamerás prototípussal is előállt. A Light megoldásaiban nem is a kamerák puszta száma az érdekes, hanem az algoritmus, ami a szenzorok felől érkező, legkülönfélébb nyers jelet igen sokrétűen összedolgozza. Korábban ugyan arról is pletykáltak, hogy az MWC-re várt, ötkamerás Nokia 9 fog össze a Lighttal, a vállalat most mégis a Sonyval kötött partneri megállapodást jelentette be. Azt egyelőre nem tudni, hogy ebből mindjárt az Xperia XZ4, akarom mondani azt Xperia 1 is profitál-e, de már csak hármat kell aludni a 25-e reggeli bejelentésig, hogy kiderüljön.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés