Snapdragon 820-at kapott a Zuk Z2 is

Ahogy az idei év legtöbb androidos csúcsmodellje, és a Zuk Z2 Pro, úgy a kisebb fivér is Qualcomm Snapdragon 820-at kapott. Nem lesz gond a Full HD-s kijelző meghajtása.

Nem sokkal a Zuk Z2 Pro bemutatkozása után megérkezett a Pro utótag nélküli testvér, ami hasonló hardver mellett kicsit vaskosabb, de jóval kisebb, és az akkumulátora is megnőtt. Kijelzője 5 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású, IPS LCD technológiájú, az üveg szélein 2.5D lekerekítés teszi barátságosabbá az előlapot. 141,6 x 68,8  x 8,45 milliméteres dimenziói bizonyára sokaknak szimpatikusak lesznek, ennek ellenére azonban nem pehelykönnyű a mobil, 149 gramm a 3500 mAh kapacitású akkumulátorával együtt.

Fekete és fehér színben válik elérhetővé a Zuk Z2.
Fekete és fehér színben válik elérhetővé a Zuk Z2. [+]

Hardveresen a csúcskategóriába sorolható a Qualcomm Snapdragon 820 lapkakészletével, 14 nanométeres, négy darab, 2,15 GHz-es Kryo processzormagjával, Adreno 530 grafikus gyorsítójával és 1866 MHz-s, 4 gigabájtos memóriájával. Tárolóegységből 64 gigabájtos, eMMC 5.1-s került bele, bővítési lehetőség nincs. A 802.11 a/b/g/n/ac-s szabványokat támogató kétcsatornás WiFi-re nem lehet komoly panasz, a Cat.6-os LTE B20-as frekvenciasávjának hiánya azonban bizonyára soknak fájó lesz, ez már a Z1 esetén is komoly hiányosság volt. A kamera 13 megapixeles, az 1/2,6"-s szenzor a Samsung ISOCELL gyártósoráról érkezett, a fókuszálást PDAF-rendszer segíti. Az előlapi kamera 8 megapixeles, optikai képstabilizátor azonban egyikhez sem jutott. A kütyü 4K videók rögzítésére is képes, illetve került bele egy 960 fps-es slo-mo is, nyilván kisebb felbontás mellett.

Az előlapon öthüvelykes, 1080x1920 pixel felbontású kijelző látható.
Az előlapon öthüvelykes, 1080x1920 pixel felbontású kijelző látható. [+]

A Zuk Z2 Android 6.0-t futtat ZUI 2.0 felülettel a fedélzeten, a home gombba pedig ujjlenyomat-olvasó került, ami állítólag 0,1 másodperc alatt képes a felismerésre, ráadásul akár nedves ujjal is használható. A kütyü június 7-étől érhető el Kínában, az előrendelés azonban már megindult, ára a gyártó hivatalos oldalán 1800 jüan, azaz körülbelül 77 000 forint, mire hozzánk eljut, nyilvánvalóan többet kell majd érte fizetni. Mindazonáltal egy kompakt méretű, de erőteljes hardverrel büszkélkedő mobilt tisztelhetünk a Zuk Z2-ben, kár a B20-ért, az optikai képstabilizátorért és a többi apróságért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZUK

Azóta történt

Előzmények

  • Jóváhagyta a TENAA a ZUK Z2-t

    A kínai hírközlési hatóságnál járt a készülék, amiről így nem csak képeket láthatunk, hanem a specifikációk is kvázi megerősítésre kerültek.

  • 6 GB RAM-ot kapott a ZUK Z2 Pro

    Snapdragon 820, 128 gigabájtos tárhely, AMOLED kijelző, ISOCELL szenzor, optikai képstabilizátor és egészségfigyelő szenzorok a számos érdekesség között.

  • Forgatható kamerát kaphat a ZUK Z2

    Hamarosan új modellel bővülhet a ZUK família, ami ha hinni lehet a pletykáknak, nem csak fényképező, hanem hardver terén is nagyot dobbanthat.

  • ZUK Z1 - a belső konkurencia

    Saját almárkát alapított a Lenovo, és már kapható is az első ilyen készülék. A Z1 ráadásul nagyon decens eszköz lett, a felső-középkategóriában komoly esélyekkel támadhat a többiekre.

Hirdetés