6 GB RAM-ot kapott a ZUK Z2 Pro

A részben a Lenovo tulajdonában lévő, de önálló cégként működő ZUK sorozattal már mi is megismerkedtünk, és a Honor készülékekhez hasonlóan, elsősorban online értékesítésre szánt Z1-gyel alapvetően elégedettek voltunk. Új évet írunk, és új specifikációk jelentik a legmagasabb hardveres szintet, a most bejelentett ZUK Z2 Pro pedig majdnem mindenből a legütősebbet kapta meg. Ez alól talán csak az 1080 x 1920 pixeles, 5,2 hüvelykes AMOLED kijelző lóg ki, ám a 424 PPI-s képpontsűrűség bőven elegendő kell legyen a szemnek, a napfény alatt a ZUK pedig 500 nitre felugró fehér fényerőt ígér.


[+]

A fémkeretes Z2 Pro 145,4 x 70,5 x 7,45 milliméteres, 145 grammot nyom, az előlapját Gorilla Glass 3-as üveglap védi, a hátlap alatt pedig 3100 milliamperórás telep lapul, amelyet USB-C kábellel lehet tölteni. Az elő- és a hátlapi üveg is ívesre lett csiszolva, az utóbbit a ZUK 3D üveg elnevezéssel illeti. Az előlapról nem maradhatott le az ujjlenyomat-olvasó, míg a hátlapon pulzusszám, véroxigén-telítettség és UV mérésre is használatos szenzorok kaptak helyet, amelyek a Samsung készülékeiből lehetnek ismerősek.


[+]

A koreaiaktól érkezett a hátlapi, 13 megapixeles ISOCELL szenzor, amelyhez optikai képstabilizátor, f/1,8-as rekeszértékű lencse, kéttónusú ledes villanópár és PDAF-autofókusz tartozik. Szelfiket az előlapi 8 megapixeles modullal lehet lőni. A készüléken ZUI 2.0-ás rendszerfelület fut, méghozzá Android 6.0 Marshmallow-s alapokon.


[+]

A Z2 Pro lelke a négymagos Snapdragon 820, melynek erősebbik Kryo magjai 2,15 gigahertzre lettek skálázva, az Adreno 530-as IGP pedig 624 megahertzre. Rendszermemóriából kiszereléstől függően vagy 4 gigabájt jár 64 gigabájtos, UFS 2.0-s belső tároló kíséretében, vagy 6/128 gigabájtos kombináció. A ZUK honlapja egyelőre csak az utóbbi árát közölte: a Kínai Népköztársaságban 2700 jüanba, azaz mindössze 114 ezer forintba fog kerülni – nem semmi a fenti tudásért.

Azóta történt

  • Fotón látható a ZUK Z2

    A készülék a Z2 Próhoz nagyon hasonló formatervvel érkezhet, és valószínűleg egy kompakt méretű, mégis egész erős termékre számíthatunk.

  • Május 31-én debütál a ZUK Z2?

    Újabb előzetes képet kaptunk a kínaiak következő modelljéről, amiben valószínű, hogy Snapdragon lapka fog dolgozni. De akkor mi a helyzet a beígért Exynosszal?

  • Snapdragon 820-at kapott a Zuk Z2 is

    Ahogy az idei év legtöbb androidos csúcsmodellje, és a Zuk Z2 Pro, úgy a kisebb fivér is Qualcomm Snapdragon 820-at kapott. Nem lesz gond a Full HD-s kijelző meghajtása.

  • ZUK Z2 Rio Edition az Olimpia tiszteletére

    A ZUK nem aprózta el a Z2 és Z2 Pro-t, most pedig az Olimpia tiszteletére készített egy különleges kiadást a kedvező árú, csúcshardverrel szerelt készülékből.

Hirdetés