Snapdragon 821-es SoC-kal bukott le az új ZUK

Hirdetés

A középkategória tetejében tavaly nem okozott csalódást a Lenovo almárkájának első készüléke, a ZUK Z1, amit azóta két másik, kiemelkedő hardverrel és árazással támogatott eszköz, a ZUK Z2 és Z2 Pro követett. Utóbbi kettőhöz nem volt szerencsénk, papíron viszont lazán hozhatják a ZUK Z1-gyel való tapasztalatok alapján támasztott elvárásokat. A TENAA adatbázisában most egy újabb ZUK készülék bukkant fel, méghozzá ismét a Qualcomm aktuális csúcslapkájával szerelve.


[+]

Az új eszközről annyit vélünk tudni, hogy a Qualcomm 2,3 GHz-re skálázott Snapdragon 821-es chipsetjét kapja, ezúttal viszont csak 4 GB rendszermemória társaságában, mind a 32, mind a 64 GB tárhellyel szerelt verzió esetében. Legalábbis a kínai Hírközlési Hatóság engedélyét ezen specifikáció alapján kapta meg. Míg a ZUK Z2 5" IPS, a 6 GB rendszermemóriával szerelt Z2 Pro pedig 5,2 hüvelykes AMOLED Full HD kijelzőt kapott, addig az új modell visszatér a nagyobb képátlóhoz, így 5,5 hüvelykes panellel számolhatunk, egy TFT fajtából.

A hátlapra ezúttal 13 megapixeles, előre pedig 8 megapixeles kamera került, és a ZUK telefonok közül a legkisebb (3000 mAh) akkumulátor a valószínűleg 142,9 x 74,5 x 7,6 milliméteres, 160 grammos házba. Ami ezzel még nem is a legvékonyabb a felhozatalban. Az Android 6.0.1-et futtató eszköz látszólag nem támogatja a B20-as LTE sávot, valamint az ára sem ismert, bár érdekes lesz megtudni, hogy képes-e rálicitálni a jelenleg legkedvezőbb áron kapható Snapdragon 821-es készülékre. Ráadásul a LeEco Le Pro 3 6 GB RAM-mal és lényegesen nagyobb akksival van versenyben.

Azóta történt

Előzmények

  • Snapdragon 820-at kapott a Zuk Z2 is

    Ahogy az idei év legtöbb androidos csúcsmodellje, és a Zuk Z2 Pro, úgy a kisebb fivér is Qualcomm Snapdragon 820-at kapott. Nem lesz gond a Full HD-s kijelző meghajtása.

  • 6 GB RAM-ot kapott a ZUK Z2 Pro

    Snapdragon 820, 128 gigabájtos tárhely, AMOLED kijelző, ISOCELL szenzor, optikai képstabilizátor és egészségfigyelő szenzorok a számos érdekesség között.

  • Április 21-én érkezik a Zuk Z2 Pro

    Úgy tűnik, hogy a pletykák igaznak bizonyultak, már a gyártó is igazolja a Z2 Pro érkezését, ráadásul időpontot is kaptunk.

  • 4,7 hüvelykes mobilon dolgozhat a Zuk

    Minden bizonnyal lenne vásárlói igény egy kompakt méretű, jól felszerelt, de nem megfizethetetlen okosmobilra, így ha a gyártó hozza az elvártakat, akkor komoly eladásokra számíthat.

Hirdetés