Semmi nem változik az Xperia 1 VI hátulján

Képernyőben újíthat, kamerában újrahasznosíthat a Sony.

Egészen addig volt logika a filmekben is érdekelt Sony Xperia telefonjainak 21:9-es, mozis képarányában, amíg hosszútávú használatra nem fogta az ember. Főleg az Xperia 1-es sorozat 6,5"-es képátlójának méretében bizonyult a hosszúkás kivitel túl keskenynek és nyúlánknak, némi alsó-felső kávával. Ezt és a közel 4K felbontást dobhatja az Xperia 1 VI a tömzsibb és a kezesebb kivitelért, ami az utóbbi évek legfontosabb dizájnváltása lenne a piaci trendekre lassan reagáló Sonytól. Ám a legfrissebb hír ennél unalmasabb és a kamerás trónért vívott harc szempontjából csalódást keltő: japán források szerint semmit nem változik a hátlapi kameraszett.


Az Xperia 1 V kamerarendszere hátul [+]

Magyarul marad az 1/1,35" méretű, 48 megapixeles főegység 24 mm-es, f/1,9-es apertúrájú lencsével, akárcsak az 1/2,5"-es és 12 megapixeles ultraszéles (16 mm), valamint az 1/3,5"-es és 12 megapixeles zoomegység (85-125 mm, f/2,3-f/2,8, 3,5x-5,2x zoom). A világ legjobb mobilkamerás szenzorjait gyártó Sonynak mindig voltak fotós-videós érdekességei saját telefonjaiban, ám valahogy mindig messze maradt a kamerás trón, hiszen a riválisok is folyamatosan fejlesztenek. Egy ütőkártyája az Xperia 1 VI-nak mégis lehet, méghozzá az AI-alapú képfeldolgozás, ám a mindenre ráaggatott mesterséges intelligencia annyira elcsépelt kifejezés lett, hogy a gyakorlatban kell majd a telefonnak nagy szintet ugrania.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?

    Kivették a harmadik szenzort, mondván hogy elég lesz kettő is. A főkamerát felturbózták, minden más pedig kábé olyan, mint tavaly.

  • Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker

    Ad és el is vesz a Sony a negyedik generációs Xperia 5-tel, a szolgáltatáscsomag továbbra is sokoldalú, a külső továbbra is egyedi, az ár pedig továbbra is magas.

  • Sony Xperia Pro-I - csak műértőknek

    Hazánkba jelentős késéssel, de eljutott az a Sony mobil, ami már kompakt fényképezők szenzorához hasonló méretűvel dolgozik. Az 1.0 típusú Exmor RS pedig nem az egyetlen, amivel a fotósoknak kedveskedik az Xperia Pro-I.

  • Sony Xperia 10 IV - műanyag újracsomagolás

    Megszokott, egyedi formát és pár, a középkategóriában ritkán látott funkciót kínál a negyedik generáció. De az induló ár még fentebb csúszott, mellé pedig olyan bakik is maradtak a szoftverben, ami felett nehéz szemet hunyni.

Hirdetés