2024-ben bekerül a Galaxy A-szériába a Samsung hardveres biztonsági megoldása

Jövő évtől nem csak a csúcskategóriás készülékek biztonságát segíti majd a Knox Vault, hanem egyes középkategóriás modellekét is.

A napokban zajló 2023-as fejlesztői konferenciáján jelentette be a Samsung, hogy 2024-től azok a Galaxy A-szériás készülékek, melyek már One UI 6-os rendszerrel kerülnek piacra, rendelkezni fognak a Knox Vault hardveres biztonsági rendszer. A Knox Vault 2021-ben került bemutatásra, az első eszközök a Galaxy S21-es telefonok voltak, melyek rendelkeztek vele, azóta az S-szériás, Z-szériás telefonokban és az S-szériás táblagépekben is megjelent. A Knox Vault elkülönítetten, teljesen függetlenül fut a rendszertől, saját processzorral, tárolóval és memóriával fut, a rendszer pedig ebben az elkülönített környezetben tárolja az olyan kritikusnak számító információkat, mint a PIN kódok, a jelszavak, a biometrikus- és digitális azonosítók, illetve a titkosítási kulcsok. A Knox Vault úgy lett tervezve, hogy a hardvert érő támadás (elektromágneses, lézeres feltörésre tett kísérlet) megsemmisüljenek a benne tárolt adatok.


[+]

A Samsung a Galaxy S, Galaxy Z és Tab S készülékek mellett a Neo QLED 8K televíziókra és egyes Galaxy A-szériás telefonokra ígéri a Knox Vault érkezését. Utóbbiak közt várhatóan a felső-középkategóriás készülékek, a Galaxy A34 és A54 utódai lesznek felvértezve az extra biztonsági rendszerrel, az olcsóbb ajánlatok a szériából nem.

Egyéb, ránk nagyon nem vonatkozó érdekesség a fejlesztői konferencia kapcsán: az Amerikai Egyesült Államok két államában, Iowában és Arizonában élők ezentúl tárolhatják a Samsung Wallet alkalmazásban digitálisan vezetői engedélyeiket. A Samsung ígéri, dolgoznak rajta, hogy az USA huszonöt repterén elfogadják a Walletben tárolt digitális igazolványokat úgy, ahogy Dél-Koreában és Indiában már elfogadják a digitalizált dokumentumokat.

Előzmények

  • Bemutatjuk a Samsung Galaxy A34-et és A54-et

    Megérkeztek a Samsung legnépszerűbb mobiljainak új változatai a hivatalos magyar árakkal együtt.

  • Samsung Univerzum: Mobil Iroda

    A Samsung összeszedte minden olyan szolgáltatását és megoldását, ami segíthet a rugalmas, otthoni, de professzionális munkavégzésben és a Telekommal, illetve a Microsofttal közösen kialakította a Mobil Iroda üzleti szolgáltatást.

  • Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni

    Apró frissítésként üdvözölhetjük a két alap S21-et, és bár van új hardver meg alapból járó 5G, az emlékezetünkben valószínűleg a töltőtlenség, a microSD-s bővíthetőség eltűnése és az AKG füles hiánya marad meg a csökkentett felbontású, 2021 eleji Galaxy eszközökből.

Hirdetés