Hirdetés

2017. október 20., péntek

Gyorskeresés

A Samsung és az LG is szállíthat OLED paneleket az iPhone-okba

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Apple Insider

Újabb forrás számolt be arról, hogy 2018-tól OLED kijelzőtechnológiát használhatnak az iPhone-ok. A két nagy koreai gyártó lehet a legfőbb beszállító partner.

Lassan de biztosan növekszik az OLED és AMOLED panelek száma a mobilkészülékekben és az okoskütyükben, és a technológia előremutató tulajdonságaival is találkozni hajlított és hajlékony kijelzős eszközökben, ilyen mondjuk az LG G Flex 2, a Samsung Galaxy S6 edge+ vagy az Apple Watch, amelynek megjelenítőit a két koreai gyártó szállítja. Többször is lehetett már arról hallani, hogy idővel az iPhone-ok is OLED technológiára válthatnak a megszokott IPS-LCD-ről, ez viszont komoly előkészületeket igényel, hiszen sok millió ilyen készülékre lehet igény havonta.


A hajlékony panel, a pontos kalibráció, a magas fényerő és a remek kontrasztarány is az OLED technológia mellett szól [+]

Éppen ezért a cupertinóiak az LG és a Samsung gyártósoraira is számítanak, hogy elegendő minőségi panel legyen elérhető a legnagyobb vásárlási kedv kielégítésére, írja koreai források alapján az Apple Insider. Az LG és a Samsung együttesen 15 billió wont, azaz mintegy 3,7 billió forintot fektethet oledes gyártósorainak kibővítésére, amelybe állítólag az Apple is besegít anyagilag, és az ehhez szükséges megegyezések hamarosan megköttethetnek.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.