Aranyba öltözik a BlackBerry Passport

A korábban Research In Motion néven ismert kanadai vállalat készülékei hosszú ideig az üzleti világ kedvencei voltak, hiszen a titkosított adatátvitel, az egyszerűen központosítható távmenedzsment és a kényelmes QWERTY gombsor az irodán kívül is biztonságos használatot biztosított. Az új generációs Android és iOS érintőkijelzős platformok és a kapcsolódó alkalmazásboltok villámgyors fejlődésével azonban a kissé ódivatú BlackBerry rendszer egyre nehezebben vetette fel a versenyt, melyen a jóval modernebb megjelenésű QNX operációs rendszerre való áttérés sem sokat segített. A kanadai vállalat végül kénytelen volt felismerni, hogy a hűséges vásárlói teljes érintőkijelző helyett továbbra is a fizikai gombsor kényelmére vágynak, így a vállalat legújabb ajánlati már a két világ legfőbb igényeinek egyesítésével próbálkoznak.

A kissé szokatlan oldalarányú BlackBerry Passport már a puszta megjelenésével is egyedi hatást kelt, ám akik még exkluzívabb kivitelre vágynak azok számára elérhető a készülék egyedi aranyozott kiadása, melyből világszerte mindössze ötven kerül forgalomba. A vállalat kanadai online boltjában elérhető, sorszámozott mobilok műszaki paraméterei az alapváltozattal teljesen azonosak, ám a 999 dolláros, azaz nagyjából 276 ezer forintos vételár és a hátlapba gravírozott „Limited Edition” felirat és a sorszám egyértelműen jelzi a kiadás egyeiségét.

Azóta történt

  • Ilyen lehet a „Blackberry Oslo”

    Kiszivárgott egy renderkép a Blackberry Passport formavilágát felidéző, eddig hivatalosan még meg nem említett készülékről, ami egyelőre Oslo becenéven fut.

Előzmények

Hirdetés