Rettegett chippel érkezik a Galaxy S23 FE

A legújabb pletyka népszerűtlen Exynos lapkát vár a házba.

Hirdetés

Elsőre nem tűnt úgy, hogy van helye a Galaxy S21 széria után majdnem egy évvel érkező S21 FE-nek a Samsung portfóliójában, és a kezdőár is elég magas volt. Ám végül három indok is feltűnt mellette: idővel kifejezetten versenyképes lett az ára, megvan a Samsung roppant színvonalas terméktámogatása, az Exynos 2100-at pedig a Snapdragon 888 chip váltotta.


Az S21 FE szerencsére nálunk Snapdragon chippel került forgalomba [+]

Nem telt el egy hónap, és az S21 FE-t beárnyékolta az S22 család startja, ám az európai széria olyan botrányos teljesítménnyel indított az Exynos 2200 chipnek „hála”, hogy hónapokba telt gatyába rázni, és végre a Samsung vezetősége is kukázta a hosszú évek óta népszerűtlen házi megoldást, hogy az S23 mindenütt Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy chippel legyen elérhető. Az S22/S23 FE-t jó ideje emlegetik, és a be nem jelentett Exynos 2300 chip pletykája is borzolta már a kedélyeket, ám egyelőre nem lett a telefonból semmi.


Remek alapokkal és hardveres-szoftveres gondok sorával indított az Exynos 2200-as S22 család [+]

A SamMobile most viszont hallott egy rémhírt kémhírt: az S23 FE a hírhedt Exynos 2200-hoz térhet vissza valami nagyon furcsa okból. Ezen a ponton az sem biztos, hogy érdemes egy ilyen lapkával szerelt mobilra fejlesztési költséget fordítani, elvégre a harmadik negyedévre tippelt startra a nevezett chip közel kétéves lesz, és aki mindenképpen ragaszkodik hozzá, valószínűleg a piacon lévő S22-ből is talál majd kedvező árú darabot. Az S23 FE mindenesetre 12-ről 50 megapixelesre növelheti a főkamera felbontását, ez is valami.

A három Galaxy S23
Minőségi előrelépés a Galaxy S23 csak amiatt, hogy mindenhol Snapdragon Gen 2 for Galaxy chipet használ [+]

A 4500 mAh-s telep és a 25 wattos töltés maradhat, az S23 FE pedig 6/128 GB-os kiszerelésben indíthat. Ezek persze csak újabb adalékok egy olyan FE szériás telefonhoz, amely valójában lehet, hogy sosem készül el, vagy nem úgy, ahogy és ahányféle specifikációval eddig megtippelték. Persze az is lehet, hogy maradt a Samsungnak az Exynos 2200 chipből raktáron, és valamit kell kezdeni a készlettel, ha az újrahasznosítás nem opció.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés