Nem ússzuk meg az Exynos szettet

Most ismét úgy tűnik, a Samsung Galaxy S23 FE mégis Exynos 2200-zal érkezik, de a vártnál hamarabb.

Hirdetés

Hiába kering év eleje óta a feltételezés, hogy a Samsung most már marad a Qualcomm megoldásainál, az S23 FE a legfrissebb értesülések alapján mégis saját gyártmányú szettel érkezik, úgyhogy a Snapdragon 8+ Gen 1-es lapka inkább csak vágyálom lehetett, semmiképpen sem hiteles információ. Persze egy darabig az is kérdéses volt, hogy egyáltalán lesz-e Fan Edition, de ez most már biztosnak látszik. Ráadásul hamarabb, mint számítottunk rá.

Az Exynos 990-nel bemutatott S20 FE egyszer csak 5G-s Snapdragon 865-re váltott.
Az Exynos 990-nel bemutatott S20 FE egyszer csak 5G-s Snapdragon 865-re váltott. [+]

A bemutató elvileg a harmadik negyedévben lesz, valamikor július és szeptember között, bizonyos piacokon már ekkor elérhetővé válik, a világszintű értékesítés pedig a negyedik negyedévben, illetve 2024 elején várható. Sajnos mindenhol (az USA-ban is) Exynos 2200-as szettel. A Samsung 4 nanométeres lapkájának startja nem volt zökkenőmentes az S22 szériával, az AMD RDNA 2 architektúrára épülő Xclipse 920 GPU optimalizálása nagyobb kihívást jelentett, mint amire a gyártó számított, az S23 széria pedig már mindenhol Snapdragonnal került forgalomba.

Samsung Galaxy S21 FE
Samsung Galaxy S21 FE

Ezzel együtt nem biztos, hogy az S23 FE is hasonló problémákkal fog küzdeni, tavaly február óta bőven volt idő finomhangoli a rendszert, a teljesítményteszteken pedig már akkor sem teljesített rosszul a szett, akár a nyers erőt, akár a hőtulajdonságokat nézzük, mindazzal együtt, hogy a Qualcomm előnye már akkor is vitathatatlan volt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés