Rekord negyedév a Samsung mögött, az LG G6 viszont rosszul teljesít

Megérkezett a két koreai óriás végleges második negyedéves jelentése, méghozzá meglehetősen ellentétes előjellel. Az LG abból a szempontból örülhet, hogy 14,55 billió wonos árbevételével (3,4 billió forint) 4%-kal jobban teljesített, mint tavaly ugyanilyenkor, ami leginkább a háztartási elektronikai részlegnek tudható be. Szintén pozitív az előjel a működési nyereség oldaláról: a 664,1 milliárd won (155 milliárd forint) 13,6%-os előrelépést jelent.

LG G5 és G6. Sokat fejlődött a kijelző/előlap arány
Sokkal jobb lett az LG G6 (jobbra), mint az elődje, ám nem hozza a kívánt eladási számokat [+]

Ez abból a szemszögből komoly fegyvertény, hogy a mobilszekció jelentősen lehúzta az összképet: az LG Mobile Communications Company 2,7 billió won árbevételre tett szert (631 milliárd forint), a kiadások után viszont 123,4 milliárd wonos negatív nyereséget termelt (28,8 milliárd forint), magyarán a G6 értékesítésével együtt is veszteséges volt. A sajtóközlemény kiemeli: éppen a prémium okostelefonok nem fogytak úgy, ahogy a gyártó szerette volna, és a komponensek is többe kerültek, ami sajnálatos, mert szerintünk a G6 remekül sikerült.


Az LG Q-széria (fent: Q8) és az ősszel forgalomba kerülő V30 is megtolhatja a mobilszekció szekerét [+]

Jegyezzük meg persze: amikor piacra került, már elavultnak számított a tavalyi Snapdragon 821-es SoC. A gyártó éppen ezért bemutatta az alsóbb kategóriába szánt Q-szériát (bár a szintén tavalyi hardveralapokon nyugvó Q8 drágább, mint a jelentősen csökkentett árú G6), a nagy dobást pedig a roppant ígéretes V30 jelentheti, amely a tippek szerint augusztus 31-én érkezik, és Európába is eljut.

A Samsung Galaxy S7 edge, balján az S8-cal, jobbján pedig az S8+-szal
A Samsung Galaxy S7 edge, balján az S8-cal, jobbján az S8+-szal [+]

A Samsungnak ezzel szemben aligha lehet oka a panaszra, bár ott is több húzóágazat együttese hozta össze a pozitív eredményeket. Annyira jókat, hogy a második negyedévben 61 billió wonra rúgott az árbevétel (14,3 billió forint), a 14,07 billió wonos (3,3 billió forintos) működési nyereség pedig céges rekord, 5,92 billió wonnal javítva a tavalyi eredményen.

A legfrissebb Note8 renderkép
Ezek tűnnek az eddigi leghitelesebb Note8 renderképeknek (forrás: Ice Universe) [+]

A Samsung a komponens, a memória és SSD üzletág remeklését emelte ki, és az LG-vel ellentétben a friss zászlóshajó páros, a Galaxy S8 és az S8+ is jelentősen növelte a negyedéves árbevételeket, bár a mobilos nyereségek némileg megcsappantak, szintén a komponensárak miatt. Az OLED üzletág, a mobilchipek és a képérzékelők oldaláról is jól alakult 2017 második három hónapja, a folytatásra a jelentős megrendelői teljesítések mellett pedig ott van az augusztus 23-án érkező Galaxy Note8.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés