Csendben startolt el a vízálló LG Q8

Azért nem volt nagy hírverés, mert ez tulajdonképpen a V34 Isai Beat Európába ellátogatott változata, dupla kijelzővel és Snapdragon 820-szal.

Hirdetés

Tavaly duplán fájt a szívünk, mert a kitűnő audioképességekkel felvértezett LG V20 mellett annak a mini változata, a V34 isai Beat is bemutatkozott, ám hivatalos formában egyik se jutott el Magyarországra. Azt gondolhatná az ember, hogy a V30 érkezéséig már nem is tartogat az LG mobilos meglepetéseket, ám most bemutatkozott a Q8, ami a kisebbik V-szériás telefon európai piacokon is feltűnt változata.


[+]

A szintén friss Q6-tal szemben a Q8 nem 18:9-es képarányú megjelenítőt kapott, hanem egy 16:9-est 5,2 hüvelyken, 1440 x 2560 pixelen, Quantum IPS technológiával, plusz egy 160 x 1040 pixeleset, ami az előbbi fölé került, mindig aktív funkciókkal. A másodlagos kijelző nem tölti ki ezt a sávot, mert az 5 megapixeles kamerának is oda kellett férnie. A hátlapon a termékoldal szerint 13 megapixeles, a sajtóközlemény szerint 16 megapixeles, normál látószögű kamera pihen f/1,8-as rekeszértékű lencsével, illetve egy 8 megapixeles, nagylátószögű, f/2,4-es apertúrával. Kézi mód nem csak a fényképekhez, hanem a videofelvételhez is jár, és remek szolgálatot tesz a quad DAC Hi-Fi rendszer is.


[+]

A Q8 lényegesen kisebb a V20-nál: 149 x 71,8 x 8 milliméteres és 146 grammos. Az olasz termékoldalon egy képen IP67-es védettség, a specifikációban viszont IP68-as por- és víz elleni védelem szerepel (azóta javították IP67-re), a Q8-at az utóbbi szerint legfeljebb 1,5 méter mély vízbe és 30 percig szabad alámeríteni. A telep 3000 mAh-s.


[+]

Egyelőre nem világos, hogy mely piacokon és pontosan mennyiért lesz elérhető az Android 7-et futtató, Snapdragon 820-as ketyere, amely 4 GB RAM-ot és 32 GB-os UFS tárolót kapott, mindezt fémházba csomagolva. Annyit viszont most is tudni, hogy a Q8 adatlapja az LG olasz oldalán elérhető, a hazain viszont nem. Az mindenképpen jó jel, hogy a V-széria – most Q jelzéssel – közelebb került a határainkhoz.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Hirdetés