Praktikus e-ink tokot demózott a Microsoft

Mostanság nem hallani pletykákat a Microsoft mobilos terveiről, ami nem jelenti azt, hogy az elmúlt években legalább koncepció szintjén ne rukkoltak volna elő érdekességekkel. A vállalat a minap publikált egy érdekes kiegészítőt 2015-ig visszamenőleg, amit a Microsoft Research (akkori) munkatársai álmodtak meg. Egy e-ink kijelzővel rendelkező tokról van szó, ami egy régi ismerős, a Lumia 640 5"-es paneljét toldotta volna meg csupa hasznos információ kijelzésével.


(forrás: Microsoft) [+]

Piacra került már egyébként e-ink kijelzős tok, a Yotaphone pedig hátul visel minimális fogyasztással rendelkező, monokróm panelt, a fenti kiegészítőhöz azonban egy sor hasznos, mindig látható információt képzelt el a Microsoft Research csapata. Például a reptéri beszállókártya adatait QR kóddal, a napi teendőket és a bevásárlólistát, az időjárást, fogalmazáskor szerkesztőeszközöket avagy szimpla másodképernyőt, hogy a mobilkijelzőt teljes egészében kitölthesse a virtuális billentyűzet.


(forrás: Microsoft) [+]

Az e-ink védőelem el is jutott prototípus fázisig, és mindössze 3 mm vastag volt. A monokróm panel két kábellel, a Lumia 640 hátlapja felől csatlakozott a mobilhoz. Az itt olvasható leírás részletezi a megvalósítás lépéseit. Ilyen tok persze sosem jelent meg az említett telefonhoz, a Microsoft pedig rövidesen feladta mobilos részlegét. Tippnek viszont nem rossz a dolog, hátha lát benne valaki fantáziát, a kényes üveglapokkal közrefogott, drága ketyeréket elvégre sokan óvják védőelemekkel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés