E-ink kijelzőt telefon mellé?

Okostelefon méretű E-ink eszközt mutatott be a Dasung, mely a valódi telefon másodlagos kijelzőjeként funkcionál.

Hirdetés

Érdekes koncepció született meg a kínai Dasung műhelyében. A márkának van gyakorlata az E-ink kijelzők piacán, évek óta fejlesztenek a technológiát használó eszközöket, főleg táblagépeket és monitorokat, a Dasung Link mégis egyedi és első tőlük. Az eszköz 8 milliméter vastag alumínium házzal rendelkezik, melyben egy fekete-fehér 6,7 hüvelykes E-ink kijelző található 300 ppi-s pixelsűrűséggel. A Link oldalain fizikai gombok vannak, melyekkel vezérelhető az eszköz, de emellett természetesen érintésérzékeny is a megjelenítő.

Szürke és kékes színben készül a Dasung Link.
Szürke és kékes színben készül a Dasung Link. [+]

Az eszköz használatához mindenképpen kell mellé egy okostelefon, mellyel vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolaton összehangolható a Link, s ezek után a Dasung kütyüje képes tükrözni az adott mobil tartalmát. A márka szerint olyan erős hardverük, hogy akár az 1 GB-os dokumentumok megnyitása is instant történik. Viszont nincs platformok közti átjárhatóság, így három típus készül a Dasung Linkből:

  • Androiddal kompatibilis, vezetékmentes képernyőtükrözésre képes,
  • iOS-szel kompatibilis, vezetékmentes képernyőtükrözésre képes,
  • Vezetékes tükrözésre képes, mely azokkal a telefonokkal működik együtt, amikben van DisplayPort Over USB, vagyis adott az USB-s videókivitel lehetősége. (Ez a Google Pixel telefonokat például kapásból ki is zárja a szórásból.)

Van vezetékes és vezetékmentes változat is a Linkből.Van vezetékes és vezetékmentes változat is a Linkből. Van vezetékes és vezetékmentes változat is a Linkből. [+]

Van az E-ink megjelenítőt elölről megvilágító, állítható fényerejű és színhőmérsékletű világítás a Linkben, emellett a Dasung egy Turbo Inknek nevezett, monitorjaihoz kifejlesztett technológiát is használ, mely állítólag annyira felgyorsítja a panel frissítését, hogy videókat is lehet rajta nézni vezetékes kapcsolattal anélkül, hogy azok darabosan jelennének meg.

A világítás ereje és színhőmérséklete állítható.
A világítás ereje és színhőmérséklete állítható. [+]

A vezetékes kapcsolatra képes Link modell a csatlakoztatott telefonból szerez energiát működéséhez, a vezetékmentes modellek pedig egy akkumulátoros tokkal érkeznek, melyben 5000 mAh-s vagy 6800 mAh-s telep található. A Dasung Link alján egy USB-C csatlakozó van, ezen keresztül vesz fel áramot a tokból vagy a csatlakoztatott telefonból.

Több gomb is található a kereten, de a panelt ujjal érintve is vezérelheti a felhasználó.Több gomb is található a kereten, de a panelt ujjal érintve is vezérelheti a felhasználó. Több gomb is található a kereten, de a panelt ujjal érintve is vezérelheti a felhasználó. [+]

Az egyedi eszköz Kínában már kapható, és meg lehet rendelni globális szállítással is, de az ára húzós a maga 700 dollárjával, plusz az 50 dolláros szállítással, ami együtt 280 ezer forint körüli összeget jelent.

Előzmények

Hirdetés