Nem sikerült jól az április a HTC-nek

Hirdetés

A HTC közétette április hónapra vonatkozó pénzügyi jelentését. A riport szerint 440 millió dolláros forgalmat generált a vállalat, a tavalyi év hasonló időszakában még 650 millió dollárt tudott felmutatni a HTC, vagyis igen nagyot estek most vissza. Ez persze számos dolognak köszönhető, az egyik az, hogy nagyon nem fogy az idei csúcsmodell; a One M9. Ahogy már tegnap megírtuk, ennek egyik oka lehet a túlmelegedő Snapdragon 810 chipset, amire a Yuanta Securities egyik elemzője szerint nem figyelt eléggé oda a HTC.

A HTC One M9 összeszerelése hibátlan lett
[+] Nem fogy a HTC One M9

A One M9-ből ráadásul idén mindössze 4,5 millió darabot értékesíthetnek a tajvaniak, ami jelentősen elmarad a One M7-nél látott 7 milliós, valamint a One M8-nál felmutatott 8 milliós számoknál. A kisebb kereslet ráadásul árcsökkentésre sarkallja az eladókat is, így még kisebb összeg kerül be a kasszába. A következő negyedévben 1,5-1,66 milliárd dollárnyi bevételre tehet szert a vállalat, ami a One M9+ és a One E9+ forgalomba kerülésének fényében minden valószínűség szerint össze is fog majd jönni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • Bemutatkozott a One E9+ is

    A HTC One M9+ mellett annak phabletkijelzős, ugyancsak QHD-s fivére is elstartolt Ázsiában, nem kevésbé impresszív hardveres tudással.

  • HTC One M9 - meleg fogadtatás

    Megérkezett a fémházas One termékcsalád harmadik tagja 20 megapixeles kamerával és következő generációs, ám nem éppen problémamentes rendszerchippel.

  • Windowsos variánst kaphat a „HTC One M9” is

    A One M8 után elképzelhető, hogy a következő HTC csúcsmodellnek is érkezik a Windows Phone-os, vagy a 10-es rendszerverzió után egyszerűen csak windowsos változata.

Hirdetés