A Qualcomm okolható a gyenge HTC One M9 eladásokért?

A HTC az utóbbi időben a minőségi házba csomagolt készülékeiről lett híres, hiszen a fém borítás prémium termékekké varázsolta a felsőkategóriás modelleket. A tajvani vállalat viszont háttértechnológia tekintetében jelentős lemaradással kell hogy számoljon az Apple-höz és a Samsunghoz képest, hiszen nem gyárt és nem tervez magának sem chipsetet, sem pedig más belső komponenseket, szemben az említett vetélytársakkal. A Qualcomm ráadásul nincs most a helyzet magaslatán, hiába erős a Snapdragon 810 SoC, nagyon melegszik, ami erősen visszatartja a vásárolókat a HTC One M9-től.

A One sorozat formavilágával tért vissza a HTC One M9
[+] HTC One M9

A HTC bevételei 38,6 százalékkal estek vissza, ami sokkal rosszabb a tavalyi év hasonló időszakához képest. A gyenge eredmény a Yuanta Securities egyik elemzője szerint is a Snapdragon 810-nek köszönhető, mivel a "HTC nem vette elég komolyan a hőelvezetéssel kapcsolatos problémákat". A helyzet persze ennyire nem tragikus, óriási különbség nincs melegedés tekintetben a konkurens megoldásokhoz képest, viszont ahogy a mi tesztünkből is kiderült, azért a fém ház igen gyorsan fel tud hevülni, ami nem csak kényelmetlen lesz majd a nyári melegben, hanem a teljesítményre is igen negatívan hat majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

  • Európába érkezhet a HTC One M9+

    Bizonyos források tudni vélik, hogy a tajvaniak QHD kijelzővel és MediaTek MT6795T chipsettel szerelt csúcsmodellje a harmadik negyedévben az öreg kontinensen is elérhető lesz.

  • Mindössze 4,75 millió One M9 fogyott eddig

    A China Business Journal szerint a HTC csúcskészülékére nem vágynak a felhasználók, csupán feleannyi készülék került értékesítésre, mint a tavalyi zászlóshajóból.

  • Immár biztos: Európába érkezik a One M9+

    A HTC hivatalos közleményben tudatta, hogy az öreg kontinensen is megvásárolható lesz a MediaTek Helio X10 chipsettel és QHD felbontású kijelzővel rendelkező készülék.

  • Veszteséggel zárta a negyedévet a HTC

    Ahogy az várható volt, a tajvani vállalatnak nem ment jól az idei év harmadik három hónapjában, tavaly ilyenkor még kisebb profittal számolhattak.

Előzmények

  • HTC One M9 - meleg fogadtatás

    Megérkezett a fémházas One termékcsalád harmadik tagja 20 megapixeles kamerával és következő generációs, ám nem éppen problémamentes rendszerchippel.

  • Windowsos variánst kaphat a „HTC One M9” is

    A One M8 után elképzelhető, hogy a következő HTC csúcsmodellnek is érkezik a Windows Phone-os, vagy a 10-es rendszerverzió után egyszerűen csak windowsos változata.

Hirdetés