Partnerséget kötött a Foxconn és a Byton

Szinte nem is indulhat el az év a szokásos Byton-hír nélkül, most úgy néz ki, a Foxconn segítségével gyártják le az első szériát.

Rengeteg cég próbált már a Tesla babérjaira törni, és berobbanni az elektromos autó piacra, de összességében azért több gyártó bukott ebbe bele, mint amennyiből egyáltalán megvalósult termék lett. A Byton mindazonáltal nagyon lelkes: már a 2018-as CES-en is lehoztak a komolyabb prezentációt, majd 2019-ben több autószalonon is demonstrálták M-Byte nevű koncepciójukat, 2020-nak pedig nagy ígéretekkel vágtak neki, a 2020-as CES-en pedig már a gyártás megindításáról beszéltek. Persze nem ment minden zökkenőmentesen, a járvány és néhány komoly kínai befektető kihátrálása miatt úgy tűnt, a Byton is csak egy megvalósulatlan álom marad, most viszont a Foxconn döntött úgy, hogy beleáll a projektbe.


[+]

Az elsősorban mobilgyártói oldalról ismert Foxconn részéről egyáltalán nem új ambíció, hogy belevágnának az autóiparba, körülbelül egy éve jelentették be, hogy az FCA-val (Fiat Chrysler Automobiles) közösen gyártanának a kínai piacra elektromos autókat, most pedig a Byton-projektbe is beszálltak, a megállapodás célja, hogy 2022 első negyedévében már a végleges gyártósorok működjenek.


[+]

A Foxconn az anyagiakon túl a gyártástechnológia terén szerzett tudását és tapasztalatát, illetve némi ipari erőforrást is hozzá tud adni a sikerhez, a Byton pedig már egy, előszériás példányok kapcsán biztonsági teszteken is átesett státuszú járművel járul hozzá a közös munkához. Úgy tűnik tehát, hogy előbb-utóbb mégis lesz M-Byte, noha az eredeti ígéretekhez képest továbbra is brutális késést tologatnak maguk előtt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés