Optimus G – Snapdragon S4 Pro alapokon

Szöulban mutatkozott be az LG régóta pletykált idei csúcsmobilja, mely dizájn és műszaki paraméterek terén is komoly előrelépést ígér. A Prada és Chocolate sorozat stíluselemeiből építkező, mindössze 8,45 milliméter vastag burkolat alatt rendkívüli erő lakozik, melyért az 1,5 GHz-es négymagos Snapdragon S4 Pro (APQ8064) processzort, Adreno 320 grafikus gyorsítót, valamint 2G, 3G és 4G LTE modemet tartalmazó Qualcomm Fusion 3 chipset és 2 GB RAM felel. Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich alapokon nyugvó jövevény előlapjának nagy részét a 4,7 hüvelykes, 768 x 1280 képpontos True HD IPS PLUS megjelenítő tölti be, mely pixelek közé integrált kapacitív szenzorral, vagyis Zerogap Touch (In-Cell Touch) technológiával készült. A korábbi beharangozónak megfelelően a jövevény 1,1 mikronos fényérzékelőkből építkező 13 megapixeles szenzort és f/2,4 apertúrájú optikát tartalmazó kamerával és egyetlen LED villanóval érkezik, mely elsőre kissé gyenge párosításnak tűnik, de a dél-koreai gyártó szerint még gyenge fényviszonyok esetén is kiemelkedő képminőséget ígér. Akik ebben nem hisznek, azok számára jó hír, hogy a készülék 8 megapixeles változatban is piacra kerül.

Hirdetés

További érdekesség a megnövelt élettartamú, 15 órányi beszélgetési időt biztosító 2100 mAh kapacitású akkumulátor használata, mely 800 töltési ciklus után sem veszít sokat energiatároló képességéből. A repertoárból nem hiányzik a 1080p videofelvételi opció, a HD videohívások lebonyolítására alkalmas 1,3 megapixeles előlapi kamera, a GPS, WLAN, NFC és Bluetooth 4.0 modul, az MHL kimenet és a 32 GB belső memória sem, ám ez utóbbi további bővítése a microSD kártyahely hiányában nem lehetséges. Az előzetes információk szerint a  131,9 x 68,9 x 8,45 milliméteres és 145 grammos LG Optimus G ára egymillió dél-koreai won, vagyis nagyjából 194 000 forint körül alakul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • Optimus G – hivatalos reklámfilm

    Az LG elsőként Dél-Koreában dobja piacra a négymagos processzor köré épített 4,7 hüvelykes megjelenítővel felvértezett üdvöskéjét.

  • Kamerára gyúr az Optimus G

    Az LG bemutatója szerint a világ legjobb kameramodul technológiájával érkezik az új Optimus G.

  • LG Optimus G – a csúcsragadozó

    Négymagos Snapdragon Krait processzorral, 4G LTE hálózati támogatással és 4,7 hüvelykes True HD IPS kijelzővel érkezik az LG idei csúcsmobilja.

  • Négymagos okostelefonok viadala

    Ringbe szállnak az idei nagyágyúk, a négymagos processzor és a HD felbontású kijelző alapfelszereltségnek számít a mezőnyben.

Hirdetés