LG Optimus G – a csúcsragadozó

A várakozásoknak megfelelően hivatalosan is leleplezésre került az LG termékpalettájának idei csúcsmodellje, mely szolidan elegáns külseje alatt brutálisan erős hardver lakozik. A Galaxy S III-nál érezhetően kompaktabb készülék minden téren megpróbálta túlszárnyalni legnagyobb riválisát, hiszen technikai paramétereit tekintve a különböző régiókban kiadott Samsung csúcsmodell valamennyi erényét egyesíti, sőt, még túl is mutat rajta. Az LG Chem közleménye szerint az új telefonos akkumulátorok 800 töltési ciklus után is alig veszítenek a kapacitásukból, míg az LG Display és az LG Innotek által kidolgozott Touch Hybrid Display unibody technológia révén teljes egészében kiküszöbölhetővé vált az érintőkijelző és a védőüveg közötti rés.

Az Android 4.0 Ice Cream Sandwich alapokon nyugvó jövevény tehát 4,7 hüvelykes, 768x1280 képpontos, RGB elrendezésű True HD IPS kijelzőt, 1080p felbontású HD videók rögzítésére alkalmas, LED villanóval ellátott 13 megapixeles fő és 1,3 megapixeles előlapi kamerát, 4G LTE hálózati támogatást, 1,5 GHz-es, négymagos Qualcomm MDM9615/APQ8064 Krait processzort, Adreno 320 grafikus gyorsítót, 2 GB RAM-ot, GPS, WLAN, Bluetooth 4.0 és NFC modult, valamint 2100 mAh kapacitású akkumulátort kapott. A 131,9x68,9x8,5 milliméteres és 145 grammos LG Optimus G E973 Dél-Koreában már szeptemberben piacra kerül, majd egy hónappal később a japán NTT docomo hálózatán folytatja tovább karrierjét. Az európai premier időpontja egyelőre nem ismert.


[+]

Azóta történt

Előzmények

  • ICS frissítés tavalyi LG modellekre

    Az LG szingapúri részlege szerint számos tavalyi modellre elérhető lesz az Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszerfrissítés.

  • Európába jön az Optimus Vu

    Snapdragon S3 helyett Tegra 3 processzorral érkezik az LG hatalmas felületű kijelzővel szerelt okostelefonjának európai kiadása.

  • Mobilos kamerák egymás ellen

    Összeszedtük a jelenlegi mezőny legismertebb és legjobb kamerás okostelefonjait, hogy összemérjük produkcióikat. Óriásteszt következik.

  • LG: Ötmillió LTE okostelefon

    A kisebbik dél-koreai gyártó ezidáig több mint ötmillió 4G LTE hálózati támogatással rendelkező okostelefont dobott piacra.

Hirdetés