Hirdetés

LG blog: Reflektorfényben az Optimus G

Mint azt bizonyára sokan tudják, az LG nemrég egy újabb csúcskészülékről rántotta le a leplet a berlini IFA kiállításon. Az Optimus G névre keresztelt készülék specifikációi tehát már szeptember óta ismertek, ám a napokban rengeteg új videó érkezett hozzánk, így egy blogbejegyzésben is megemlékezünk a készülékről.

A telefon legfontosabb ismérve talán a hardver, a számítási műveletekért a jelenleg legerősebb Qualcomm lapkakészlet felel. A negyedik generációs Snapdragon SoC Pro névre keresztelt szériájába tartozó chip (gyári nevén APQ8064) 28 nanométeres csíkszélességgel rendelkezik, a processzor négy, egyenként 1,5 GHz órajelű, ARMv7 utasításkészletű magot tartalmaz. A grafikus számításokat egy Adreno 320 GPU végzi, mely mellett 2 GB kétcsatornás, 533 MHz órajelű DDR RAM található. A kétmagos processzorral szerelt változat is több esetben mosott már le négymagos telefonokat a szintetikus tesztek során, így joggal kíváncsi az ember, mire lesz képes az Optimus G. Ezzel egyébként az LG az elsők között van, akik négymagos Krait processzorral szerelt telefont dobnak piacra.

Fontos kiemelni a kijelzőt is, mely az Optimus 4X HD-ben debütáló True HD IPS panel továbbfejlesztett változata. A felbontás immár 1280 x 768 képpontos, melynek következtében a képarány 15:9-re változott. A sztenderd RGB-mátrixszal operáló megjelenítő 4,7 hüvelykes képátlóval rendelkezik, a pixelsűrűség így eléri a 320 ppi értéket. Az Optimus G az első készülék, melynél az érintések érzékeléséért az úgynevezett G2 Touch Hybrid Display felel; az újdonság kevesebb tükröződést és jobb képminőséget ígér az elődnél. Ezek mellett állítólag irtó vékonyra is sikeredett, ami látszik is a mobil 8,45 milliméteres vastagságán.

Fontos még megemlíteni a 13 megapixeles fotók készítésére alkalmas kamerát, mely néhány új funkcióval is bővült. A Time Catch Shot sorozatfelvételt készít, melyből a felhasználó választhatja ki a legjobbnak ítélt fotót, a Cheese Shuttert aktiválva hangutasítással exponálhatunk.

A teljesség kedvéért néhány további információt is közlünk a jövevényről. A telefont egy 2100 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával. Adatkommunikációs szempontból érdemes kiemelni, hogy egy LTE-chip is helyet kapott a fedélzeten, mely mellett a szokásos (Bluetooth 4.0, Wi-Fi, USB2.0 HS, A-GPS, MHL, DLNA, NFC) egységekkel is számolhatunk. A telefonon a megjelenésekor Android 4.0, azaz Ice Cream Sandwich fog futni, a felhasználói felületet az LG szokás szerint a saját megoldására cserélte. A hivatalos magyarországi premier egyelőre nem ismert, Dél-Koreában már szeptember folyamán piacra kerül az újdonság.

Biztosak vagyunk benne, hogy a felhasználók minden funkciót élvezni fognak, amit az LG Optimus G–vel kínálunk. – nyilatkozta Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. – Az LG Optimus G jóval több egy nagyteljesítményű, a legújabb extrákkal felszerelt telefonnál. A készülék megszületése érdekében a világ legjobb alkatrészgyártói fogtak össze, az eredmény pedig egy olyan okostelefon, amely kiemelkedik a hétköznapi készülékek tengeréből.

dr. Kind

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés