Hirdetés

2018. október 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Phablet rovat

Pixelgate: zölden villog az 2 XL kijelzője

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

Újabb, több felhasználót érintő képernyő furcsaság derült ki a hányattatott sorsú Pixel 2 XL-ről. Érik a csoportos kereset.

Hirdetés

A külföldi visszajelzések alapján a Pixel 2 XL remek csúcskészülék a Google-től, gyors: letisztult, képernyő domináns és kitűnő képeket lő. Csakhogy hemzseg a hibáktól, ezek egy része pedig a POLED kijelzőhöz kötődik. Előfordult már beégés, ami miatt az alsó navigációs gombokat a Google elhalványította. Oldalról a képernyő kéknek hat, ez a cirkuláris polárszűrő réteg miatt van így, szoftveresen nem lehet javítani, a Google szerint egyébként is rendben van a dolog. Előfordult a görgetéskor maszatolás, van, akinek pedig egész egyszerűen operációs rendszer nélkül érkezett meg 2017-es Pixel phabletje.

Ezzel a problémáknak még közel sincs vége: előfordult már kattogó hang, a minap pedig többen is jelezték (és a fenti videón 45 másodperctől látható is), hogy sok esetben, a képernyő kikapcsolása után zölden villan egyet a képernyő. Ez összefügghet a fénymérő szenzor tevékenykedésével, illetve talán a környezeti kijelző (ambient display) szoftverfunkciójával. A helyzet nem mindig áll elő, de akkor elég zavaró, főleg sötétben kellemetlen. A nemzetközileg is (el)ismert csúcskészülékek közül talán a Galaxy Note7 óta nem kapott egy mobil ennyi negatív visszhangot, és elképzelhető, hogy a tulajdonosok végül csoportos keresetet nyújtanak be a Google ellen. Ez roppant kellemetlen volna a keresőóriásnak, amely méregdrága Pixel készülékeivel kívánja az érintetlen Android legjavát, illetve a mesterséges intelligenciára és a gépi tanulásra épülő, céges jövőjét demonstrálni.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.