Olcsóbb Folddal szabadulna a Samsung a készlettől

A Fold 2 érkezéséig alacsonyabb árú kiadással válhat meg a gyártó a hajlítható képernyős ketyere első generációjának komponenseitől.

Sok év fejlesztés után a Samsung Galaxy Fold volt az első és eddig talán a legnépszerűbb hajlítható képernyős ketyere. Viszont már a Galaxy Z Flip bevezetett a konstrukciót és anyaghasználatot érintő, pozitív változtatásokat, a közelgő Fold 2 pedig ismét szintet léphet a burkolat minőségét illetően. Éppen ezért a Samsung szabadulna az első Fold és tartozékainak felhalmozott készletétől, ami új kiadást szülhet a nyáron, írja Ross Young, a DisplaySearch alapítója.


Az első generációs Galaxy Fold [+]

A Galaxy Fold Lite vagy Special Edition összesen 55 ezer tulajdonosra találhatna gazdát júliustól, aztán a Fold 2 veheti át a főszerepet, és a jó hír az 1100 dollárra tippelt, jóval kedvezőbb indulóár. Max Weinbach szerint a Samsung konkrétan 2018-as, 2019-es és 2020-as komponensekből legózná össze az olcsóbb modellt, és így az S10 Lite és a Note 10 Lite távoli rokona lehetne 4G modemmel, 256 GB-os tárolóval, ultravékony üvegréteg (UTG) nélkül.

Bár a Fold 2 aligha lesz olcsóbb az elődjénél, hiszen a kiforrottabb technológiák mellett a csúcshardver és az 5G modem is megkéri az árát, előbb-utóbb várhatóan a hajlítható műfaj átlagára csökkenni fog, így a ma drága fejlesztések és megoldások holnap (de inkább 1-2 év múlva) olcsóbb telefonokban is kiköthetnek. A Galaxy Fold az Egyesült Államokban 2000 dolláron, nálunk pedig 700 ezer forinton nyitott, a fenti eséssel az esetleges Fold Lite ára viszont 400 ezer forint alatt megállhat – már ha valóban készül, és nálunk is forgalomba hozzák.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés