Hirdetés

Vízálló lesz a Galaxy Fold 2?

IP-védelemhez igazíthatja a Samsung elkövetkező hajlítható készülékeinek dizájnját, derül ki egy formatervezési mintából.

Hirdetés

Sok szempontból meghökkentők és előremutatók a hajlítható kijelzős telefonok, melyek közül eddig a Galaxy Fold a legismertebb. Ám amennyire fejlett technológiákat használnak, annyira sok szempontból régi korban ragadtak: egyelőre a plasztik (Galaxy Fold) vagy ultravékony üveggel védett panel (Z Flip) kulcstól vagy akár az emberi körömtől megkarcolódik, a finommechanikai mozgó alkatrészek pedig még a port sem tartják kívül, nemhogy a vizet.

A Samsung által benyújtott formatervezési minta a Letsgodigital által kiszínezve
A Samsung által benyújtott formatervezési minta a Letsgodigital által kiszínezve [+]

Ez utóbbi talán nem meglepő, az IP-védelmet ugyanis a hajlíthatatlan, motorikus szelfikamerás mobilok sem oldották meg, legfeljebb vízlepergető nanoborítással lehet próbálkozni. A Samsung azonban ezen a fronton is újítani készül. A Letsgodigital bukkant rá annál a WIPO szabadalmi hivatalnál benyújtott formatervezési mintára, amely „elektronikus eszközt ábrázol vízálló struktúrával”, és melynek rajza kapából elárulja hajlítható mivoltát.

Ugyanez végtermékként elképzelve
Ugyanez végtermékként elképzelve (forrás: Letsgodigital) [+]

A minta május 22-én kapott szabadalmi védettséget, a dokumentum pedig azt részletezi, mely belső komponenseket véd meg a Samsung dizájnja a portól és a folyadéktól. Ezek a minták persze sokszor csak általános formát mutatnak, így semmi garancia arra, hogy mondjuk a Galaxy Fold 2 így fog kinézni, a Samsung ugyanakkor nem nyújtotta volna be megoldását, ha nem akarná egyszer használni.

A hosszúkás külső és a belső panel extrafunkciói
A hosszúkás külső és a belső panel extrafunkciói (forrás: Letsgodigital) [+]

Ráadásul a mintához mellékelt dokumentum a csukott állapotban felvillanó, keskeny képernyő funkcióit is részletezi, lát tehát a Samsung fantáziát konkrétan ebben a formában.  A második Fold egyébként akár a Note20-szériával egy időben is befuthat, és várhatóan megnöveli a belső kijelző méretét, illetve tovább finomít a dizájn egyéb aspektusain. Arra vonatkozó pletyka mindenesetre még nem érkezett, hogy konkrétan ez a modell kap-e majd IP-védelmet.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés