Szoftveres újdonságokkal is készül a Galaxy Z Fold 2

A Samsung első hajlítható modelljében még bőven lenne potenciál és van is ötlete a gyártónak. Meg nekünk is.

A Samsung Galaxy Fold rengeteg praktikus funkcióval valóban használhatónak bizonyult a hétköznapokban, noha bőven van még potenciál a készülékben. A megjelenés így is elég futurisztikus, még mindig feltűnést kelt, de a hatalmas belső szenzorsziget és a viszonylag vastag kávák biztosan nem fognak hiányozni. Ezt a Galaxy Z Fold 2 kameralyukkal fogja eltüntetni, a külső kijelző pedig még nagyobb és funkcionálisabb lesz.


[+]

A várható új funkció annyira kézenfekvő, hogy az a csoda, eddig nem jutott eszébe senkinek. Vagyis ez így nem igaz, csak azoknak nem, akiknek lehetősége is lett volna megvalósítani. A Z Fold 2 külső kijelzője elvileg élőképet adhat a főkamerának, így nem vagyunk a kevésbé erős, külső 10 megapixeles egységre utal vagy a belső két szenzorra. Mégiscsak a hátlapi rendszer kínálja a legjobb képminőséget.

Nem életbevágó, de praktikus újdonság lesz, ha lesz. Ahogy egy képarány jelző is az lenne. A Z Fold 2 külső képaránya 5:4 lehet, a belső pedig 25:9, ami minden, csak nem szabványos. Már 21:9-cel és 27:19-cel így is kicsit kényelmetlen például a tartalommegosztás. A 21:9 nem annyira extrém, de ebben a jelenlegi méretben nagyon keskeny és fix, hogy nem azt látjuk viszont a mi készülékünkön, amit mások, így egy megosztott kép esetében érdemes nagyjából 18:9-19:9 körülire belőni a tartalmat, hogy minden úgy jelenjen meg más eszközön is, ahogy mi elképzeltük és megszerkesztettük.


[+]

Persze ez mit sem von le a készülék formájából adódó egyedi produktivitásból, a kiemelkedő üzemidőből és a wow-faktorból, de a fenti apróságokon túl is van még hova fejlődni, amire a következő generáció esetében bőven van lehetőség és esély. A készülék egyébként be fog mutatkozni az augusztus 5-i Unpacked eseményen, a gyártás viszont valószínűleg ősszel kezdődik, így az új modell szeptember végén, október elején kerülhet forgalomba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés