Hirdetés

Fogy az idő az iPhone 8 Touch ID-je kapcsán

A KayBanc Capital Markets elemzői szerint nem maradt sok ideje az Apple-nek arra, hogy kielégítő minőségű megoldást találjon az ősszel esedékes, egész képernyőt kitöltő OLED panellel szerelt iPhone 8 ujjlenyomat-olvasójának integrálásába a kijelző alá. Andy Hargreaves úgy tudja, még mindig küzd a technológiával az Apple, és nem döntött, hogy a Touch ID szenzor hova kerüljön. Márpedig mostantól néhány héten belül valamilyen döntést meg kell hozni.

Ez volna az iPhone 8 elő- és hátlapja?
Az iPhone 8 állítólagos elő- és hátlapja (forrás: BGR) [+]

Ha addig nem sikerül kielégítő módon megoldani a képernyőbe épített azonosítást, az Apple-nek két választása lehet az elemző szerint: a piacra kerülést elhalasztani, amíg a technológia készen áll, avagy úgy ahogy van, ujjlenyomat-olvasó nélkül a polcokra küldeni a csúcsmobilt. Mindkettő negatív hatással lehet az állítólag méregdrága árcédulával érkező, prémium modell eladásaira.

A 1080p-s megjelenítő minden helyzetben megállja a helyét
Eltűnik a Touch ID megszokott helye az iPhone 8 megnövekedett kijelzője miatt [+]

Azért is kritikus kérdés a biometrikus azonosítás, mert sok piacon az Apple Pay mobilfizetési rendszer is hozzákapcsolódik, és a potenciális arcalapú azonosítás Hargreaves szerint nem lenne kompatibilis ezzel a megoldással a megjelenés pillanatában, csak később. Az azonosítás hatékonysága sem feltétlenül elég jó. Végezetül az elemző hozzáteszi: amennyiben az esetleges csúszással együtt november közepéig befut az iPhone 8, az eladásokban nem lesz a késésnek komolyabb negatív hatása, viszont ha utána kerül fel a polcokra, rosszul érintheti Cupertino 2018-as pénzügyi eredményeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés