Csak jövőre kapnak Oreót a Samsung készülékei?

Update: A Samsung Galaxy S8 és S8+ Oreo rendszerének béta tesztje október 31-én indul el az Egyesült Államokban, viszont kizárólag a Sprint vagy a T-Mobile kötelékébe tartozó készülékek regisztrálhatnak a programba. Ettől függetlenül a Sammobile szintén jövő év elején számít a fenti készülékek és a Galaxy Note8 8.0-s frissítésére.

A Sammobile már elcsípett két firmware kódot, amelyek konkrétan a Galaxy S8-hoz és Galaxy S8+-hoz tartoznak, viszont már az új rendszerverziót jelzik. A G950FXXE1ZQI7 és G955FXXU1ZQI7 firmware kód  egy hónapja került elő, ehhez képest hivatalos információk nem nagyon érkeztek, arról, hogy a számozás kitalálásán kívül milyen fázisban tart az Samsung Oreo-projektje. A Galaxy Note8 rendszerfrissítéséről nem is beszélve. Nem mintha az Oreo olyan elterjedt lenne, október másodikáig bezárólag mindössze az androidos készülékek 0,2%-án futott, ami igen szerény az augusztusi bemutatóhoz képest.

Bízunk benne, hogy nem csak jövőre érkezik a frissítés.
Bízunk benne, hogy nem csak jövőre érkezik a frissítés. [+]

Nem minden gyártó késlekedik, a Sony, ígéretéhez híven már elérhetővé tette a 8.0-s droidot a Sony Xperia XZ Premiumra, ahhoz képest, hogy decemberre volt várható, az új csúcsmodellek pedig már eleve kekszes rendszerrel érkeztek, ahogy a Huawei Mate 10 is. A kínai gyártó is jelezte terveit a korábbi készülékek frissítésére vonatkozóan, eszerint legalább négy készülék számíthat az aktuális főverzióra. A Nokia 8 már szintén Oreóval próbálkozik, elvileg az Android P is garantált, a OnePlus is bevallottan rajta van a dolgon, a Samsungról viszont nem sokat tudunk. Leszámítva, hogy egy elég kétes hitelű, de belsősnek mondott török forrás azt állítja, csak jövő év elején esedékes a legfrissebb szoftver. Reméljük, nincs igaza. Az viszont még kevésbé biztató, hogy a Nougat is csak 17,8%-ot produkált a legutóbb vizsgált időszakban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés