Novemberre csúszik a Nokia zászlóshajó

Talán X70-nek fogják majd hívni, nagyon valószínű, hogy benne lesz a 888-as Snapdragon, de tulajdonképpen semmit nem tudunk róla, pedig már megerősített bejelentési dátum is van.

A Nokia mindig híres volt arról, hogy a csúcsmodelleket csak jelentős csúszással tudja bemutatni és piacra dobni, ez még bőven a HMD-s éra előttről maradt ránk. A legutolsó, csúcskészüléknek nevezhető eszközük a Nokia 9 volt, ami még 2019-ben érkezett és Snapdragon 845 rendszerchippel futott, azóta azonban volt pletyka 9.1-ről, 9.2-ről, 9.3-ról (ahogy a többi modell számozása ugrott feljebb és feljebb), mostanra pedig már a teljes számozási logikájuk is megváltozott, a zászlóshajóra viszont még továbbra is várunk.


Nokia 9 (ahogy az a borítóképen is látható) [+]

Az IT Home értesülése szerint azonban jön az 5G-s csúcsmodell, de semmiképp sem a forró nyárban kell rá számítanunk: a kínai oldalról megismert Singles Day ünnepen, november 11-én leplezik le az újdonságot, ezt pedig nem is egy egyszerű kiszivárgásból, hanem Zhang Yucheng, kínai HMD termékmenedzser idézetéből tudhattuk meg. Az illetékes persze semmit nem mondott arról, hogy milyen lesz konkrétan a mobil, azt viszont tudjuk, hogy X50 néven felső-középkategóriás eszköz készül 108 megapixeles kamerával, 120 Hz-es kijelzővel, 6000 mAh-s akkumulátorral és Snapdragon 775G rendszerchippel, ehhez képest magasabb szintet kell nyújtania a csúcsmodellnek, és sejthetően benne is lesz a 888-as Snapdragon. A premierig viszont mindenképpen van még idő.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

Hirdetés