Népszerűbb a Note7, mint a V20 és a 3T együttvéve

Hirdetés

Ha a Samsung Galaxy Note7 egy rosszul összerakott, akadozó, förtelmesen optimalizált, béna kamerákkal szerelt, kényelmetlen phablet volna, alighanem pár hét alatt lezárul az akkumulátorkigyulladások miatt indított visszahívás, csakhogy az S Pennel szerelt masina a fentiek szöges ellentéte. Innovatív, komfortos, szuperül szoftverelt és ügyesen rejti el a méreteit, így nem csoda, bár nem is túl megnyugtató, hogy sokan ragaszkodnak a termékhez.

A Note6 kimaradt, hetes sorszámmal futott be a Note5 utódja
A Note7 remekül sikerült, így a visszahívás ellenére is sokan ragaszkodnak hozzá [+]

Hiába több légitársaság tiltása, azaz a Note7-tel még kikapcsolt állapotban sem lehet repülőgépre szállni, hiába a Samsung komoly erőfeszítései, hogy mindenkihez eljuttassák a visszahívás tényét, és hiába olyan szoftvermegoldások, amelyek limitálják a töltöttségi és az adatkommunikációs szinteket, ezzel is csökkentve a túlmelegedést és a használati kedvet, az Apteligent felmérése szerint még mindig sokan aktívan használják a QHD AMOLED kijelzős Galaxyt.

Még mindig sokan használják a Note7-et
Még mindig sokan használják a Note7-et (forrás: Appteligent) [+]

A fenti táblázat jól mutatja, hogy 2016 második felének új termékei közül mennyire népszerű volt a Note7, aztán hogy kezdett folyamatosan csökkenni az aktív, mindennapos használata, ahogy a csereprogram, majd a végleges visszahívás megkezdődött. Október közepétől november végéig esett a használat a legdrasztikusabban, aztán az elmúlt hetekben belassult a visszaszolgáltatás számarány, így a mai napig népszerűbb a Samsung phabletje az LG V20-nál vagy a OnePlus 3T-nél. Beelőzte a Note7-et a két Google Pixel és igencsak felívelőben van a Sony Xperia XZ a mindennapos használatban.

Bár csak kevés Note7 gyulladt ki, nem érdemes a phabletet a kockázatot vállalva tovább használni
Bár csak kevés Note7 gyulladt ki, nem érdemes a phabletet a kockázatot vállalva tovább használni (forrás: Eh for Android) [+]

Mindeközben a The Korea Herald arról ír, hogy csak a délkelet-ázsiai országban 140 ezer Note7 tulajdonos vállalja továbbra is a biztonsági kockázatot, és a kedvező csereprogram ellenére sem hajlandó S Pennel szerelt masinájától megválni. A következő hetekben ezért egy-egy szoftveres frissítés teljesen meg fogja akadályozni a töltést, ami elég drasztikus lépés lehet ahhoz, hogy a használatban lévő phabletek maradéka visszakerüljön a Samsung raktáraiba. Más kérdés, hogy ha a felhasználó nem kattint az update ikonra, akkor hogyan fogja a gyártó elérni ezen termékek használhatatlanná tételét. Bár a több millió eladott darabnak csak nagyon kis hányada volt érintett akkumulátorproblémában, semmiképpen sem javasoljuk a termék megtartását és használatát.

Előzmények

  • 850 milliárdos profittól esik el a Samsung

    1,9 milliónál jár a visszahívott Note7-ek száma. Elemzések és a Samsung Magyarország állásfoglalása a phablet és a jövő kapcsán.

  • Samsung Galaxy Note7 - nézz mélyen szemembe!

    Az S szériához közeledő Note7 kijelöli a csúcs Galaxyk csapásirányát: ívelt kijelző, retinaszkenner, 64 GB tárhely, Android 7 stílusú TouchWiz – ja, és víz alatt működő S Pen, hogy az egyéniségből is maradjon.

Hirdetés