Nemzetközi piacra jönnek az új Nokiák

Május közepén a HMD bemutatta a Nokia X6-ot, múlt hónapban pedig megérkezett mellé a Nokia X5 is. A megszokottnál hangsúlyosabb kérdés volt, hogy ezekből a modellekből legyen-e egyáltalán nemzetközi piacra szánt darab, végül azonban megszületett a döntés, és bár más néven, de ugyanaz a tartalom elérhető lesz sok helyen.

Nálunk a Nokia 5.1 Plus lesz elérhető. 5,8"-es HD+ panellel szerelt phabletről beszélünk, elmaradhatatlan adottság a vaskos notch és a 13 + 5 megapixeles, dupla hátlapi kamerakombináció. A két üveglap, illetve műanyag keret által közrefogott házban a nyolcmagos MediaTek Helio P60 dolgozik, amely a Mali-G72 MP3 grafikus gyorsítóval várhatóan jól fogja hajtani a pixeleket.


Nokia 5.1 Plus [+]

A kezelőfelület az Android One-nak köszönhetően friss és letisztult, jelenleg Oreo, de későbbiekben Pie rendszerre frissülő rendszerre számíthat, aki a körülbelül nettó(!) 200 eurós (átszámítva 65 000 forintos) áron az 5.1 Plus mellett dönt. Nem maradt el a hátlapi ujjlenyomat-olvasó sem, az akkumulátor pedig 3060 mAh kapacitású. Itthon 80 ezer forint körüli bruttó árra számíthatunk, de csak október-november környékétől.

A 6.1 Plus várhatóan nem jön Magyarországra, viszont Európában várhatóan több helyen is találkozhatunk majd vele. Szintén egy 5,8 hüvelykes phabletről beszélünk, de már egy Full HD+, egész pontosan 1080 x 2280 pixeles felbontású kijelző ül az előlapon, diszkrétebb a notch és letisztultabb stílusú a szintén üveg hátlap is. 16 + 5 megapixeles felbontásokkal találkozunk hátul színes + monokróm leosztásban, elöl szintén 16 megapixeles szelfik készülnek.


A képeken a Nokia 6.1 Plus látható [+]

A hardver a Qualcomm Snapdragon 636 alapjaira épül nyolcmagos Kryo 260 processzorral és Adreno 509-es dedikált grafikai egységgel, 4/64 GB-os memóriacsomaggal, de ugyancsak 3060 mAh-s teleppel. A szintén nettóban értendő 250 eurós ár körülbelül 81 000 forintra váltható át.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés