A Nokia 6.1 Plus után érkezhet az 5.1 Plus

Meglehetősen gyakran frissíti termékpalettáját a HMD Global, amely leginkább okostelefonos fronton vívott ki szakmai elismeréseket, a kezdeti bakik után. A Nokia X6 májusban, a Kínai Népköztársaságban mutatkozott be, és közkívánatra, egy twitteres szavazást követően a minap kapott nemzetközi premiert.

A Nokia 6.1 Plus
A Nokia 6.1 Plus [+]

A Nokia 6.1 Plusra átkeresztelt, notchos mobil Android One rendszert futtat 8.1 oreós alapokon, 5,8"-es FHD+ kijelzővel, 16 megapixeles kamerával az elő- és hátlapon, 5 megapixeles segédszenzorral az utóbbi mellett és 3060 mAh-s, Type-C porton tölthető teleppel. A 147,2 x 70,98 x 7,99 milliméteres, meglehetősen sok képernyőt kínáló masinát a nyolcmagos Snapdragon 636 hajtja meg 64 GB-os tárolóval és 4 GB RAM-mal.


A Nokia 6.1 Plus [+]

Azt pontosan még nem tudni, hogy az alumíniumvázas, bevágásos phablet Európában mikor fog felbukkanni, Hong Kongban mindenesetre már holnaptól megvásárolható lesz, és nemsokára még egy notchos HMD mobil nemzetközi vizekre evez.

A Nokia X5 a minap startolt el Kínában, 5,86"-es HD+ megjelenítővel, Helio P60 SoC-vel, 13 + 5 megapixeles hátlapi kamerával és 8 megapixeles előlapi modullal. Juho Sarvikas pedig egy Tweetben kinyilvánította: ezúttal nincs szükség felhasználói szavazásra. Magyarán lesz a szerényebb képességű szenzorszigetes Nokiának is nemzetközi variációja, bár az 5.1 Plus név egyelőre csak szakmai tipp.

Nemsokára a Nokia X5 is nemzetközi vizekre evezhet
Nemsokára a Nokia X5 is nemzetközi vizekre evezhet [+]

Az X5 sem szerénykedik a specifikációban: elérhető 3/32 és 4/64 GB-os kiszerelésben, akkumulátora pedig úgyszintén 3060 mAh-s, amely Type-C porton tölthető. A következő, nagy nyugati tech kiállítás az augusztus 31-e és szeptember 5-e között esedékes IFA lesz, Berlinben pedig a mi csapatunk is megfordul. Úgy hallottuk viszont, hogy a HMD Global nem tervezi tiszteletét tenni a német fővárosban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés