Készül a Nokia 5.1 Plus

A kínai Hírközlési Hatóság már jegyzi a Nokia TA1109 kódnevű eszközt, ami hamarosan vagy Nokia X5 vagy Nokia 5.1 Plus néven kerülhet bemutatásra. A specifikáció ismeretében egyébként érdekes lesz a nevezéktan, méreteiben és kialakításában egyértelműen a Nokia X6-hoz áll közelebb, az újdonság is 5,85 hüvelykes, 19:9-es, szenzorszigetes panelt kap közel megegyező méretű házba, viszont csak 1520 x 720 HD+ felbontással.


[+]

A gyengébb kijelző ellenére azonban mindkét modellnél erősebb hardverrel érkezik, ami miatt furcsa lenne, ha az X6 alá számoznák, főleg megegyező méretekkel. A Nokia 5.1-hez meg annyi köze se látszik. Mindenesetre vagy Snapdragon 660-as vagy MediaTek Helio P60-as lapkakészletet kap 3/4/6 GB operatív memóriával, 32 vagy 64 GB bővíthető belső tárhely mellett. A dupla kamera, amiről közelebbit egyelőre nem tudunk, is inkább az X6-ot idézi, ahogy a 3000 mAh-s akkumulátor is. A Nokia új modellje Android 8.1-gyel várható, feltehetően hamarosan.

Azóta történt

Előzmények

  • Három modellt is frissített a Nokia

    Az újdonságokat Moszkvában mutatták be, a 2-es, a 3-as és az 5-ös kapott alapos ráncfelvarrást. Ezekből a középső modellnek van esélye arra, hogy jól szerepeljen itthon is.

  • Nokia 6.1 - kis verziófrissítés

    Sok tekintetben előrelépett az új Nokia 6 a tavalyihoz képest, ám már be is jelentették szenzorszigetes, még ütősebb folytatását, így rövid életű lehet a telített phabletpiacon.

  • Bemutatkozott a Nokia X6

    Most a X-szériát hozza vissza a HMD, természetesen androidos alapokon, középkategóriás hardverrel és dupla hátlapi kamerával.

  • Nokia 5 - ötlettelen

    A HMD jelenleg elérhető szériájának középső tagja vegyes teljesítményt nyújt, kétségkívül vannak erősségei, de a hiányosságok sajnos hangsúlyosabbak, mint a pozitív tulajdonságok.

Hirdetés