Nem vált Android 11-re a Nokia 9 PureView

Vegyél helyette strapatelefont, üzeni a hányattatott sorsú kameramobil.

A Nokia 808 Pureview és a Lumia 1020 után lélegzetvisszafojtva vártuk a finn márka legújabb kameramobilos csodáját, még ha nem is ugyanaz a stáb felelt a Nokia 9 PureView fejlesztéséért. Aztán csak vártunk és vártunk, türelmesen és türelmetlenül, végül a készülék megkésve és pont kamerában csalódást okozva futott be, Android 9.1-gyel a fedélzeten. Legalább a rendszer rendben volt (és azért a lassú főkamera is elment), a HMD Global pedig legalább két főverzió frissítést ígért, az Android 10 pedig rendben meg is érkezett. Az Android 11-et azonban hiába ígérte meg bő egy éve a márka, sosem készült el, és az alábbi közleményből kiderül: nem is fog.


A Nokia 9 PureView a kamerára tett fel mindent, és pont ebbe bukott bele [+]

Mindig arra törekszünk, hogy a Nokia okostelefonjai a lehető legjobb élményt nyújtsák. Erre büszkék vagyunk. Ezért kellett meghoznunk azt a nehéz döntést, hogy nem tesszük lehetővé az Android 11 szoftverfrissítést a Nokia 9 PureView készülékeken. A kamera és a szoftver inkompatibilitása ronthat az élményen, ami nem felel meg a mi magas elvárásainknak. A jelenlegi Nokia 9 PureView készülékeden nem változik semmi, és továbbra is kapni fogsz biztonsági frissítéseket. De azok, akik váltani szeretnének Android 11-re, 50% kedvezményt kapnak a Nokia XR20-ra, vagy a regionális elérhetőségtől függően az X sorozat egy másik készülékére.


A Nokia XR20 nem a kamerára fókuszál [+]

A gesztus a strapatelefon kedvezményes megvásárlására megsüvegezendő, de azért mégiscsak az a nem egészen bújtatott üzenet, hogy ha friss rendszer kell (bár ugye már az Android 11 is elmúlt egy éves), vegyél friss telefont! Márpedig a HMD Global eddig éppen naprakészen tartott szoftvercsomagjaiban volt erős, ha árban és kamerában nem. Így viszont a 2019-es PureView marad 2019-es Android főverzión, továbbra is érkező biztonsági hibajavításokkal, és valószínűleg a márka szerint is jobb, hogy ha most hallunk róla utoljára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

  • Új ütemtervet közölt a Nokia

    A HMD nem az első Android 11 frissítési ütemtervet mutatja be, ismét van némi csúszás, de mindenképpen érkezik az új rendszer.

  • Nokia Android 11 ütemterv: volt, nincs

    Miután felkerült, gyorsan le is vették a HMD-s frissítési ütemtervet, ám sikerült menteni, és meggyőző a 14-es mobillista, amelyik aktuális Androidra vált.

  • Nokia 9 PureView - ehhez nem kell ennyi kamera

    Jelentős csúszás után végre itt a HMD csúcskészüléke, pár remek tulajdonsággal. Ám régi a hardver és az 5 + 1 kamerás hátlapi különlegesség komoly csiszolásra vár.

  • Nokia Lumia 1020 - fényképesztő

    Nincs mese, ez most a legjobb kamerás okostelefon. A 41 megapixeles szenzor és a hat lencséből álló optika együttese verhetetlen a mobilos képalkotás kapcsán.

Hirdetés