Nem lesz több Fossil okosóra?

Több forrás állítja, hogy a Fossil befejezi a Wear OS rendszerű órák fejlesztését és árusítását.

Hirdetés

Többen is azt írják Redditen értesüléseiket Fossil dolgozókra hivatkozva, hogy a Fossil márka nem tervez új Wear OS rendszerű órák piacra dobásával. Megerősítést egyelőre nem nyertek a pletykák, és hivatalos kommentárt sem kaptak, így érdemes őket fenntartással kezelni, de az, hogy utoljára 2021-ben mutatott be új okosórákat a cég, webshopjukban pedig már csak a maradék készlet érhető el, az is az eredeti ár felére akciózva, engedhet arra következtetni, hogy a Wear OS és az okosóra-biznisz maga mögött hagyását tervezi a Fossil.

A Fossil Gen 6-ok 2021 nyarán kerültek piacra, 2022-ben készült hibrid változat és wellness változat ezekből, utóbbi már Wear OS 3-as rendszerrel került forgalomba. 2023-ban viszont egyetlen új órát sem mutatott be a cég, és pletykák vagy kiszivárgott információk sem tűntek fel az interneten 7. generációs Fossil órák kapcsán. Idén novemberben a Gen 6-os órák megkapták a Wear OS 3.5-ös rendszerfrissítést.

Az egyik bejegyzés azt állítja a Redditen, hogy a Fossilnál dolgozó forrásból úgy tudja, a cég a Qualcomm új okosórákba szánt lapkáira vár a fejlesztéssel, így amíg azok nem lesznek elérhetők, új generációs Wear OS-es órák sem kerülnek forgalomba a márkától. A Fossil szokásosan a CES-en is jelen volt, a 2024-es rendezvényre egyelőre nem jelentettek be sajtótájékoztatót.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés