Wellnessre fókuszál a Fossil első Wear OS 3-as órája

Hétfőn piacra kerül a Fossil Gen 6 Wellness Edition, és kiderült, melyik régebbi Fossil órák kapják meg a Wear OS 3-as frissítést.

Tavaly augusztusban debütált a Fossil hatodik generációs óracsaládja Snapdragon 4100+ lapkával és régebbi Wear OS rendszerrel. Azóta készült Hybrid változat is, most pedig megérkezett a legújabb tag, a Fossil Gen 6 Wellness, mely szintén a Snapdragon 4100+ köré épül, de elsőként futtatja a friss Wear OS 3-as rendszert. Ez azt jelenti, hogy adott a Google Play, letölthető az órára például a Spotify vagy a Google Térkép, viszont Google Asszisztens támogatás egyelőre nincsen, a Fossil az Amazon Alexát építette be eszközébe.

Rózsaarany színben a Gen 6 Wellness.
Rózsaarany színben a Gen 6 Wellness. (forrás: Fossil) [+]

Újdonság a Wellness alkalmazás, amely egy helyre gyűjti az óra által mért egészségügyi és fitnesz értékeket. Ezek között van véroxigénszint, szívritmus, az óra automatikusan képes észlelni edzéseket, ezek során rögzíti a pulzustartományokat, VO2 Max értéket számol és akár alvást is figyel. Az órában van iránytű és magasságmérő, beépített hangszóró és mikrofon, így hívások fogadására is alkalmas telefonnal párosítva. Androiddal és iOS-szel is kompatibilis, Bluetooth 5.0-án kommunikál és van beépített NFC, szóval a Google Wallet fizetés elméletben működőképes kell, legyen.

Új Wellness alkalmazás is debütál az órán.
Új Wellness alkalmazás is debütál az órán. [+]

Mindezen adatokat egy 1,28 hüvelykes átmérőjű OLED kijelzőről olvashatja le az ember, melyben adott a mindig éber megjelenítés is. A Gen 6 Wellness kiadásában 1 GB operatív memória van, tárhelyből pedig 8 GB-ot biztosít a gyártó a felhasználó alkalmazásai és zenéi számára. A tokozás kizárólag 44 milliméteres változatban készül, de színek terén van választási lehetőség: fekete, ezüst, rózsaarany. Az értékesítést október 17-én, hétfőn kezdik 299 dolláros áron, ez 130 ezer forint körüli összeg.

Ezüst tokozás kék szilikon pánttal.
Ezüst tokozás kék szilikon pánttal. [+]

Az értékesítés kezdetével együtt a Fossil csoport a már piacon levő, a Snapdragon 4100+ platformra épülő óráira is elkezdi kiküldeni a Wear OS 3-as frissítést október 17-től. Ez a Fossil Gen 6, a Michael Kors Gen 6, a Razer X Fossil Gen 6 és a Skagen Falster Gen 6 órákat jelenti, a frissítés folyamata pedig kissé furcsa lesz: az órákat gyárira kell állítani a Wear OS 3 telepítése előtt, majd újra kell párosítani a telefonon frissített társalkalmazással.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés