Összehajtható előtt még négy oldalt lekanyarodó kijelzők?

Az LG G6 és a Samsung Galaxy S8 is megszabadult az előlapon a feleslegtől, jócskán megnyújtva a megjelenítőt, csak a szenzoroknak és a beszélgetési hangszórónak hagyva helyet (meg alul egy kicsit, támasztéknak). Az is igaz persze, hogy egy Sharp Aquos Crystal X vagy egy Xiaomi Mi Mix ennél is tovább ment, ám a hangszóró cseréje valamely alternatív megoldásra olyan kompromisszumokkal járt, ami miatt a csontelvezetéses vagy piezoelektromos technológiák nem terjedtek el széles körben. Nos, koreai források szerint valamit csak ki kell ötölni, mivel az LG és a Samsung is négy oldalt lekanyarodó edge panel fejlesztésén dolgozik.

A Samsung Galaxy S8 az LG G6 mellett
A Samsung és az LG már megkezdte az előlapon a felesleg felszámolását [+]

Az egyik akadály tehát a beszélgetési hangátvitel megoldása lesz, de a két koreai gyártónak egy másik feladattal is meg kell birkóznia az ET News szerint. Mivel az OLED megjelenítők is több rétegből állnak, ha a négy irányban is lekanyarodó panel tényleg kitöltené a teljes előlapot, bármiféle káva nélkül, az megnehezítené az (akár ívesre vett) négy sarok érintésérzékelését. Technológiailag ugyanis a laminálás ezeken a területeken csökkentené az érintésérzékelőknek fennmaradó helyet.

Egy egész képernyős koncepciókép, idén várhatóan még nem érkezik ilyen iPhone
Egy egész képernyős koncepciókép, idén várhatóan még nem érkezik ilyen iPhone (forrás: Marek Weidlich) [+]

Az is igaz viszont, hogy talán éppen a négy sarok az, amelyet használat közben a legkevésbé nyomkod az ember. Az ET News mindenesetre megjegyzi, hogy éppen ezen buktatók miatt dönthetett végül úgy az Apple, hogy az OLED panellel szerelt iPhone 8 lapos kijelzőt kapjon. A Samsung 2018-ra készülhet el négy irányba lehajló paneljeivel, a beépítésük előtt viszont még az előlapi kamerával és a mellette lévő érzékelőkkel is kezdeni kellene valamit.

Előzmények

Hirdetés