Négyféle „Huawei P9” érkezik?

Hirdetés

Lehet jobban kezdeni az évet egy Mobilarena ajánlott plecsni elhódításánál? A kérdés költői, a Huawei viszont nagyon is földhözragadt, és a hardveresen nem túl izgalmas Mate S után a nagyon ütős, Kirin 950-as Mate 8-cal ismét jelezte a felhasználók és a konkurencia felé, hogy idén is számolni kell a vállalattal. Persze nem a Mate (és nem is a Honor), hanem a P a gyártó első számú prémium sorozata, és a P8 után az alighanem P9 néven érkező folytatás is több variációt kap, írja a Venture Beat.

Számos erőssége és néhány szoftveres hibája jó készülékké teszi a Huawei P8-at
A Huawei P8 remek készülék volt, egy Kirin 950-es folytatás pedig további sikereket (és plecsniket) hozhat [+]

Ha az eddigi tendenciák megmaradnak, akkor a „sima” P9 egy átlagos méretű okostelefon lesz, értsd: se nem kompakt, se nem phablet méretű mobil lapul majd a dobozában, az utóbbi szerepkört ugyanis a P9max töltheti be, alighanem több RAM-mal a fedélzeten. Egy prémium kiszerelés is érkezhet, a fenti forrás szerint dupla 12 megapixeles hátlapi kamerarendszerrel (a Nexus 6P egy ilyen felbontású modullal is elképesztően jó minőségű képeket készít), végezetül pedig P9 Lite néven egy középkategóriás spin-off is bemutatkozhat. A drágább modellek minden bizonnyal a Mate 8 alatt süvítő Kirin 950-es SoC-t kapják meg. A Venture Beat ugyanakkor türelemre int: információik szerint a P9 és variációi kihagyják a jövő hónapban esedékes Mobile World Congress kiállítást, és csak valamikor később érkeznek.

 

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Mate 8 - kirinpáncél

    A kínaiak csúcsphabletjében már a bivalyerős Kirin 950 chipset dolgozik, kiváló az üzemidő, és két SIM-et kezel aktívan. Az ára sem rossz, a kamera viszont lehetne picit jobb.

  • Google Nexus 6P - referencia fémcsomagolásban

    Az Android 6.0-t teljes csatafelszerelésben demonstráló Nexus phabletet ezúttal a Huawei szállította, és most tényleg ráfeküdtek a kamerákra.

  • Huawei P8 Lite - nem visszafogott jellem

    A kínai gyártó a csúcsmodellje mellé egy kicsit szerényebb tudású testvért is piacra dobott, ami nyolcmagos processzorral és HD kijelzővel rendelkezik.

  • Huawei P8 - nekik nem 8

    Erős csúcskészülékkel rukkolt elő a Huawei, amely a küllem és a kamerák tekintetében is megszorongathatja a riválisokat, ám hiba is becsúszott a gépezetbe.

Hirdetés