Napfény alatt sose merül le az Instinct 2 Solar

A Garmin strapaórája két méretben, kétféle előlappal és döbbenetes üzemidővel érkezett meg.

Hirdetés

Sosem szimpla a képlet egy Garmin bemutató kapcsán, hiszen ahány ember, annyi méret, színváltozat és szolgáltatás érdekli, és ehhez az Instinct 2, illetve a kisebbik Instinct 2S is egy rakás kiszerelést kínál. Az Instinct a márkánál egyébként a strapabíró vonalat képviseli, és a második generáció 40 és 45 mm-es órarész esetében is masszív szálerősített polimer burkolatot, edzett védőüveget, 100 m / 10 ATM vízállóságot és Mil-STD-810 minősítést kapott, monokróm, odakint remekül látható transzflektív panellel (156 x 156, illetve 176 x 176 pixel).


[+]

Közös az elevate optikai pulzoximéter és a töltőport hátul, a GPS/GLONASS/Galileo műhold támogatás, a vaktérképes megjelenítés, a hőmérő, a gyorsulásmérő, a háromtengelyes iránytű, a barometrikus magasságmérő, valamint a Bluetooth és ANT+ kapcsolat telefon, füles és Garmin kiegészítők (mondjuk műholdas modul vagy pulzuspánt) csatlakoztatására.

Nem kell lemondani a mobilos értesítések megjelenéséről és több tucat mozgásforma követéséről, és mindkét méretben elérhető szörfre szabott, illetve taktikai és katonai különkiadás. A sportfunkcióknak széles a tárháza és a Firstbeat edzéselemzései, valamint a golf, e-hegyikerékpár, széllovaglás és kiteboard extra funkciók is adottak, akárcsak az óraszámlap csere a Connect IQ közbenjárásával. Nyilván megvan a Connect háttéradatbázis is teljes tárházával.

Az Instinct 2S pipacsszínben
Az Instinct 2S pipacsszínben [+]

A legfőbb különbség töltésfunkcióban van: a 40 x 40 x 13,3 milliméteres kisebbik és a 45 x 45 x 14,5 milliméteres nagyobbik alapkiadás is 132 ezer forintba kerül (szörf és camo kiadásban 150 ezer forintba), és hagyományos erősített üveg védi a kijelzőt, Garmin Pay órafizetés opciója nélkül. A kisebbik akár 21 napot fut okosóraként, 25 napot expedíciós módban és 22 órát folyamatos GPS használattal. A nagyobbiknál ez az adat 28 nap, 32 nap és 30 óra. A Garmin Pay fizetésre bevethető Instinct 2 Solar és Instinct 2S Solar kiadások napelemes power glass üveggel hosszabbítják meg az üzemidőt, amennyiben kellő időt töltünk 50 ezer lux megvilágítás alatt, azaz közvetlen, tiszta napfényben.

Az Instinct 2 Solar Surf csúcskiadás
Az Instinct 2 Solar Surf csúcskiadás [+]

Így a kisebb modell okosóraként 51 napot, expedíciós használattal pedig 105 napot bírhat, 28 óra folyamatos GPS-szel. A nagyobbik a GPS adatot 48 órára tolja ki, okosóra és expedíciós módban pedig – és tényleg rengeteget napfény alatt töltve – soha nem merül le. Mindennek kézzelfogható az ára: mindkét Solar kiadás ára 169 ezer forint, 20, illetve 22 mm-en cserélhető szíjjal. Kivételt képeznek a szörfös és taktikai Solar különkiadások, ezekért 188 ezer forintot kell otthagyni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés