46 napos üzemidővel mutatkozott be a Garmin Enduro 2

És ez a valódi okosóra mód, energiahatékony módban 550 napot ígér a gyártó.

A Garmin Enduro 2 üzemidejével kapcsolatban valószínűleg a legelszántabb felhasználóknak sem lehet semmi kifogása, 550 nap energiahatékony módban persze jól hangzik, de viszonylag sovány érv egy 1100 dolláros okosóra mellett, hogy ne használjuk ki azokat a funkciókat, amitől okosnak nevezhető az eszköz. Viszont a Garmin Enduro 2 folyamatos GPS kapcsolat mellett is képes 150 órát kipréselni magából, csak egy kis napsütés kell hozzá.


[+]

Minden okosfunkciót kihasználva a másféléves (550 nap) üzemidő 46 napra csökken, ami még mindig bámulatos teljesítmény, hat napig pedig a vadonban is navigálhatunk folyamatos GPS kapcsolat mellett, amihez ezernél is több számot tárazhatunk be a 32 GB-os belső tárhelyre. Egy okosórához mérten hatalmas LED elemlámpa, mert azt is biztosít az Enduro 2, használatával viszont azért számoljunk, ha nagyon nekiindulunk az ismeretlennek.


[+]

A zafírüveg, a szálerősített polimer készüléktest és a titán hátlap, illetve funkciógyűrű abszolút prémium kategória, az 51 x x 51 milliméteres tokozás pedig nem is vészes, cserébe vastag (15,6 mm) az 1,4 hüvelykes, 280 x 280 pixel felbontású, napenergiát is hasznosító LCD panellel szerelt túratárs. Egyébként, ha nem jutunk napfényhez, 36 napos üzemidővel számolhatunk okosóra módban, ami még mindig elég meggyőző.

A várható üzemidőt egyébként elég egzaktul közli a gyártó, ahol a napenergia minimum 3 órát jelent 50.000 lux mellett:


[+]

Okosóra: Akár 34 nap vagy 46 nap napenergiával

Akkumulátorkímélő mód: akár 111 nap vagy 550 nap napenergiával

Az aktuálisan leghatékonyabb helymeghatározó rendszer önállóan: Akár 110 óra vagy 150 óra napenergiával

Minden műholdrendszer: akár 78 óra vagy 96 óra napenergiával

Többsávos műholdrendszer használat: akár 68 óra vagy 81 óra napenergiával

Minden helymeghatározó rendszer és zene: akár 20 óra

Maximális üzemidő GPS-szel: akár 264 óra vagy 714 napenergiával

Expedíciós GPS: 77 nap vagy 172 nap napenergiával.

[+]

Adatkapcsolati téren adott a WiFi, a Bluetooth és az ANT+ is, a szenzorok pedig folyamatosan figyelik a pulzust, a véroxigénszintet, az alvásminőséget és a stresszszintet a Garmintól megszokott komplex elemzésekhez, a Garmin Pay használatához pedig rendelkezésre áll az NFC. A Garmin Enduro 2 szintetikus szövet szíjjal, fekete színben mutatkozott be nagyjából 427 ezer forintnak megfelelő áron.

Előzmények

Hirdetés