Hibrid strapaórát dobott piacra a Garmin

Katonai teszten járt az Instinct Crossover, napfény alatt sose merül le.

Retro kivitelével és roppant szívós tokozásával sokak tetszését elnyerte az eredeti Garmin Instinct, amit az Instinct 2 és variációi követtek, bevetésre szánt Tactical típust beleértve. A Vivomove Luxe pont az ellentéte volt csinos kivitelével és apró digitális kijelzője előtt analóg mutatókkal. A Garmin elérkezettnek látta az időt a két koncepció egyesítésére: íme, az Instinct Crossover és Crossover Solar.

Hirdetés

[+]

A sima edzett védőüveggel 500, napkollektoros Power Glass üveggel 550, taktikai variációban, Power Glass üveggel pedig 600 dollárért kosárba helyezhető újdonság két vastagabb analóg mutatóval rendelkezik a 176 x 176 pixeles, négyzetes monokróm panel előtt, amit térérzetű számlap vesz körbe a széleken. A keret rozsdamentes acélból készült, a tokozás pedig szálerősített polimer, 22 mm-es szilikonpánthoz csatlakozva. Már a kinézet is szívósságról árulkodik, amit megerősít a nem tételezett MIL-STD-810 minősítés és a 10 ATM vízálló védelem.


[+]

A sötétben is látható, Super-LumiNova bevonatú mutatóknak attól sem kell tartania, hogy ütődés vagy extrém hőmérséklet-különbségek miatt elállítódik, a szoftver ugyanis az órainformációk alapján rendszeresen újrakalibrálja, ha pedig a képernyőnek fontos közölnivalója van – mondjuk értesítéseket, adatokat közöl – a kis- és nagymutató szépen vízszintes helyzetbe áll, hogy ne zavarjon be. Többcsatornás multi-GNSS műholdas modullal és vaktérképes visszavezetéssel biztos nem lesz gond a terepen, a taktikai kiadás pedig éjjellátó eszközökkel is kompatibilis. Megvan a teljes értékű Garmin Connect szoftver- és eszközkompatibilitás VO2Max követéssel, akárcsak az optikai pulzoximéter, az iránytű, a gyorsulásmérő, a barometrikus magasságmérő, a hőmérő, a Bluetooth kapcsolat és ANT+.


[+]

A széria kitűnő üzemideje változatlan: az alapmodell is elfut 28 napot egy töltéssel, iPhone-hoz vagy androidos mobilhoz csatlakozva, míg a Solar variáns, kellő mennyiségű napfényt kapva ugyanezt 70 napra tornázza. Akkumulátorkímélő módban – valószínűleg csak analóg óraként – ez 71 napra bővül alapból és végtelen hosszú üzemidőre, ha folyamatosan visszatölti az akkut napfény. Az alapvető GPS használat 25/31 óra, takarékos módban 111/553 óra, expedíciós módban pedig 40/327 nap. A 45 x 45 x 16,2 milliméteres és 65 grammos Crossover 64 MB-os tárolóval rendelkezik alkalmazások és számlapok részére, a zenetárolás nem opció.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés